Тюль ще не був таким білим: просто періть його зі шкаралупою

Читать на русском
Автор
13235
Тюль згодом стає сірим
Тюль згодом стає сірим. Фото freepik.com

Цей продукт діє як відбілювач та повертає тюлю первісний вигляд

Білий тюль, безумовно, виглядає красиво та робить інтер’єр світлішим, але тільки в тому випадку, якщо він зберігає свій початковий колір. На жаль, багатьом господаркам знайома проблема, коли штори сіріють, а регулярне прання в пральній машині не приносить очікуваного ефекту.

Це відбувається через пил, бруд і навіть смог, які осідають на тканині й змушують її жовтіти та сіріти. Замість того, щоб намагатися без успіху відбілити тюль покупними засобами, можна використовувати натуральний засіб і назавжди забути про проблему.

Раніше ми розповідали, як ефективно відмити вікна після зими. Тепер, разом із bigmir, розповімо про лайфхак з натуральним засобом, який відбілить тюль.

Як відбілити сірий тюль

Мало хто знає, що повернути сліпучу білизну тюлю можна за допомогою яєчної шкаралупи. Вона багата на карбонат натрію і містить абразивну речовину, яка м’яко, але глибоко очищає тканину.

Для прання знадобиться шкаралупа 3 яєць. Перед використанням рекомендується потримати її в морозилці 1 годину.

Дістаньте шкаралупу з холодильника, складіть її в бавовняний або лляний мішечок і відправте в барабан пральної машини разом із тюлем. Як тільки прання почнеться, яєчна шкаралупа вбере будь-які стійкі забруднення та плями.

Після прання тюль буде знову білим, як у день покупки.

Для посилення ефекту напередодні прання тюль можна замочити у воді з додаванням соди (з розрахунку 5 столових ложок засобу на 1 літр води).

Раніше "Телеграф" розповідав, як зробити рушники справді м’якими. У цьому допоможе доступний засіб з аптеки.