Забудьте про оцет та соду: цей засіб справді зробить рушники м’якими

Читать на русском
Автор
15276
Навіть старі рушники стануть м’якими
Навіть старі рушники стануть м’якими. Фото Pexels

Усього кілька ложок цього засобу творять дива

Багато людей вважають, що прання рушників обмежується простим закиданням виробів у барабан та додаванням певної кількості порошку. Через це рушники стають грубими й неприємними на дотик. Насправді правила прання рушників нескладні. Якщо їх дотримуватись, вироби будуть приємними для використання і вони прослужать довго. А зробити м’якими рушники допоможе один засіб з аптеки.

Як правильно прати рушники

Перше правило — прати рушники окремо від постільної білизни та інших речей. Також не використовуйте кондиціонер для білизни для прання рушників, оскільки він може зробити матеріал жорстким. Через нього рушники стають грудкуватими та грубими.

Іноді для пом’якшення рушників господині додають у прання харчову соду та оцет, але їх зручно замінювати іншим засобом.

Гліцерин, який можна знайти в аптеці, чудово пом’якшує воду та допомагає підтримувати рушники у хорошому стані. Просто залийте три столові ложки гліцерину прямо в пральну машину, і після закінчення програми рушники будуть ідеально м’якими та пухнастими.

Якщо рушник дуже брудний, варто замочити його в гліцерині. Просто наповніть водою таз та додайте 30 мл гліцерину. Рушник необхідно замочити на ніч, а потім випрати в машинці звичайним способом.

Раніше "Телеграф" розповідав, як прати джинси, щоби вони не втрачали свій колір. У цій справі важлива не тільки температура води.