Ніхто не здогадається, що цей пиріг такий дешевий: неймовірно ситна страва, яка замінить вам обіди і вечері
- Автор
- Дата публікації
Читать на русском
- Автор
- 658
Рецепт надзвичайно ситного пирога
М розповідали, як на Масницю приготувати апетитні вареники. Тепер ділимось рецептом надзвичайно вдалого пирога.
Він виходить доволі дешевим, але при цьому смачним і ситним. А ще такий пиріг дуже зручно брати з собою як перекус. Як його готувати, розповіли на порталі ProstoWay.
Інгредієнти:
- Печінка куряча — 500 г
- Яйце куряче — 7 шт. (4 сирих та 3 варених)
- Сметана — 200 г (не менше 20% жирності)
- Крохмаль кукурудзяний — 30 г
- Борошно — 30 г
- Розпушувач тіста — 0,5 ч. л.
- Кріп — 5 гілочок
- Сіль — за смаком
- Перець чорний — за смаком
- Олія — 3 ст. л.
Спосіб приготування:
- Гріємо духовку до 170°C. Промиваємо кріп і обсушуємо.
- Відварюємо 3 яйця, очищаємо й нарізаємо великими шматочками. Нарізаємо печінку на невеликі шматочки.
- Обсмажуємо печінку на олії протягом 4 хвилин. Додаємо до печінки варені яйця, кріп, сіль і перець. Перемішуємо й відкладаємо начинку.
- Збиваємо білки 4 сирих яєць до піноподібного стану. Змішуємо жовтки, сметану, борошно, розпушувач і кукурудзяний крохмаль. Акуратно додаємо збиті білки до жовткової маси.
- Застеляємо форму для випікання пергаментом і змащуємо його маслом. Виливаємо половину тіста у форму.
- Викладаємо начинку на тісто. Заливаємо начинку тістом, що залишилося.
- Випікаємо пиріг протягом 40 хвилин. Перевіряємо готовність сухою зубочисткою.
Дістаємо пиріг з духовки й остуджуємо протягом 15 хвилин. Після цього можна акуратно вийняти його з форми й нарізати. Це дуже вдалий ситний рецепт. Якщо ж ви шукаєте ідею солодкої випічки, зверніть увагу на смачний тертий пиріг.