Багато начинки, мало тіста: ви полюбите цей яблучний пиріг з першого укусу

Читать на русском
Автор
Просто, швидко та смачно, для всієї сім'ї
Просто, швидко та смачно, для всієї сім'ї. Фото gazdynja.com

Впорається навіть початківець

У багатьох з осені все ще залишаються запаси яблук. Варення зварене, компоти випиті, "Шарлотка" з'їдена, а фрукти не закінчуються.

Але не варто поспішати роздавати яблука друзям та сусідам, адже ми пропонуємо приготувати пиріг, який ви захочете готувати щодня. Він не вимагає особливих зусиль, але виходить смачним та соковитим, інформує "Українська ґаздиня".

Як приготувати яблучний пиріг

Інгредієнти:

  • яблука великі – 2 шт.;
  • борошно – 1 скл.;
  • манка – 1/2 скл.;
  • цукор – 1/2-1 скл.;
  • сіль – дрібка;
  • розпушувач – 1/2 ч. л.;
  • вершкове масло – 100 г;

Спосіб приготування:

  1. Всипати в миску манку, борошно, цукор, сіль та розпушувач, перемішати.
  2. Яблуко очистити, натерти на великій тертці, збризнути соком лимона.
  3. За бажанням додати корицю, перемішати.
  4. Сухі інгредієнти змішати, розділити на 3 частини.
  5. Першу частину викласти на дно форми.
  6. Викласти зверху половину яблучної начинки.
  7. Знову суху суміш і зверху другу частину яблук.
  8. Присипати третім шаром сухої суміші.
  9. Зверху викласти шматочки вершкового масла.
  10. Випікати у попередньо розігрітій до 180 градусів духовці до рум'яності, приблизно 40 хвилин.

А якщо ви любите смачну випічку, рекомендуємо також приготувати ніжні сіннабони з найсмачнішою поливкою за рецептом "Телеграфа". Булочки з корицею готуються досить просто, а результат приємно вражає.