З шматочка хліба — у найсмачнішу шарлотку: для цього рецепту навіть борошно не знадобиться
- Автор
- Дата публікації
Читать на русском
- Автор
- 5466
Не викидайте вчорашній хліб — він вам нагоді
Популярність ніжної, ароматної шарлотки пояснити дуже просто – готується вона швидко та з простих продуктів. Але хто б міг подумати, що приготувати її можна без замішання зі шматочка вчорашнього білого хліба.
Таким неймовірно простим рецептом ділиться Shuba. Вам просто потрібно змішати всі інгредієнти та відправити основу в духовку. Вийде дуже просто і фантастично смачно.
Як приготувати ліниву шарлотку з білого хліба
Інгредієнти на 5 порцій:
- хліб білий – 350 г;
- яблуко – 600 г;
- яйця курячі – 2 шт.;
- масло вершкове 73% — 50 г;
- молоко 2,5% — 300 мл;
- цукор – 30 г;
- кориця мелена – 10 г.
Спосіб приготування:
- Яблука миємо, очищаємо від шкірки, видаляємо серцевину, м'якуш дрібно нарізаємо. За бажанням збризкуємо лимонним соком, щоб вони не потемніли.
- В окремому посуді збиваємо яйця. Дрібно нарізаємо хліб.
- У каструлі розтоплюємо вершкове масло, додаємо молоко і цукор, все ретельно перемішуємо і даємо охолонути.
- Отриманою масою заливаємо на 15-20 хвилин підготовлений хліб, ретельно перемішуємо.
- Форму для запікання застеляємо папером. Виливаємо 2/3 тіста, викладаємо підготовлені яблука і зверху заливаємо рештою тіста. Відправляємо в розігріту до 180 градусів духовку приблизно на 40 хвилин.
Готову шарлотку подаємо з улюбленим напоєм та насолоджуємось. Смачного.