З шматочка хліба — у найсмачнішу шарлотку: для цього рецепту навіть борошно не знадобиться

Читать на русском
Автор
5466
Самий лінивий рецепт випічки
Самий лінивий рецепт випічки. Фото shuba.life

Не викидайте вчорашній хліб — він вам нагоді

Популярність ніжної, ароматної шарлотки пояснити дуже просто – готується вона швидко та з простих продуктів. Але хто б міг подумати, що приготувати її можна без замішання зі шматочка вчорашнього білого хліба.

Таким неймовірно простим рецептом ділиться Shuba. Вам просто потрібно змішати всі інгредієнти та відправити основу в духовку. Вийде дуже просто і фантастично смачно.

Як приготувати ліниву шарлотку з білого хліба

Інгредієнти на 5 порцій:

  • хліб білий – 350 г;
  • яблуко – 600 г;
  • яйця курячі – 2 шт.;
  • масло вершкове 73% — 50 г;
  • молоко 2,5% — 300 мл;
  • цукор – 30 г;
  • кориця мелена – 10 г.

Спосіб приготування:

  1. Яблука миємо, очищаємо від шкірки, видаляємо серцевину, м'якуш дрібно нарізаємо. За бажанням збризкуємо лимонним соком, щоб вони не потемніли.
  2. В окремому посуді збиваємо яйця. Дрібно нарізаємо хліб.
  3. У каструлі розтоплюємо вершкове масло, додаємо молоко і цукор, все ретельно перемішуємо і даємо охолонути.
  4. Отриманою масою заливаємо на 15-20 хвилин підготовлений хліб, ретельно перемішуємо.
  5. Форму для запікання застеляємо папером. Виливаємо 2/3 тіста, викладаємо підготовлені яблука і зверху заливаємо рештою тіста. Відправляємо в розігріту до 180 градусів духовку приблизно на 40 хвилин.

Готову шарлотку подаємо з улюбленим напоєм та насолоджуємось. Смачного.