Приготуйте ці пиріжки на Масляну — і проситимуть постійно: вони виходять неймовірно пишними
- Автор
- Дата публікації
Читать на русском
- Автор
- 16045
Близькі викочуватимуться з-за столу
Не за горами одне з найвеселіших свят — Масляна. Традиційно до нього готують різноманітні млинці та пиріжки.
Сьогодні ми разом з "УНІАН" поділимося рецептом неймовірно пишних та дуже апетитних печених пиріжків з м’ясом та картоплею. Приготуйте — і на їхній аромат збіжаться не лише близькі, а й сусіди.
Як приготувати пиріжки з м’ясом та картоплею
Інгредієнти
Для тіста:
- борошно — 300 г;
- яйця — 1 шт.;
- цукор — 1 ст. л.;
- сіль — 0,5 ч. л.;
- рослинна олія — 60 мл;
- молоко — 150 мл;
- вода — 50 мл;
- сухі дріжджі – 1 ч. л.
Для начинки:
- фарш м’ясний — 300 г;
- цибуля ріпчаста — 1 шт.;
- картопля — 2 шт.;
- рослинна олія — 1 ст.л.;
- сіль — до свого смаку;
- спеції сухі — за бажанням.
Для змащування
- яйця — 1 шт.;
- сметана — 1 ст. л.
Спосіб приготування:
- Розводимо дріжджі у воді, додаємо цукор, все перемішуємо і залишаємо на 20 хвилин до появи дріжджової "шапочки".
- В окремому глибокому посуді збиваємо яйце з сіллю та цукром, додаємо тепле молоко та масло, все ретельно перемішуємо.
- В отриману масу додаємо дріжджі та перемішуємо до однорідного стану. Туди ж поступово вводимо просіяне борошно і замішуємо м’яке, однорідне тісто, що трохи липне до рук. Формуємо з нього кулю, викладаємо в миску, накриваємо серветкою і відправляємо в тепле місце для підйому приблизно на 2 години.
- Для приготування начинки дрібно нарізану цибулю обсмажуємо на розігрітій сковороді з рослинною олією близько 2-3 хвилин. Додаємо фарш, спеції та сіль, смажимо до готовності, помішуючи.
- У підсоленій воді відварюємо очищену картоплю, пюруємо та відправляємо у фарш. Все перемішуємо і даємо охолонути.
- Посипаємо робочу поверхню борошном, викладаємо тісто і ділимо його на однакові невеликі шматочки. Розкочуємо кожний у коржик, у середину викладаємо начинку, формуємо пиріжок і добре защипуємо краї.
- Викладаємо пиріжки на змащене олією деко, прикриваємо рушником і залишаємо на 15 хвилин. Після цього змащуємо верх збитим зі сметаною яйцем і відправляємо в розігріту до 180 градусів духовку на 20-25 хвилин до рум’яності.
Також на Масляну можна приготувати ліниві вареники. Вам сподобаються вони за простоту приготування, а близьким за смак.