Приготуйте ці пиріжки на Масляну — і проситимуть постійно: вони виходять неймовірно пишними

Читать на русском
Автор
16066
Вареники вийдуть неймовірно апетитними
Вареники вийдуть неймовірно апетитними. Фото Unian.net

Близькі викочуватимуться з-за столу

Не за горами одне з найвеселіших свят — Масляна. Традиційно до нього готують різноманітні млинці та пиріжки.

Сьогодні ми разом з "УНІАН" поділимося рецептом неймовірно пишних та дуже апетитних печених пиріжків з м’ясом та картоплею. Приготуйте — і на їхній аромат збіжаться не лише близькі, а й сусіди.

Як приготувати пиріжки з м’ясом та картоплею

Інгредієнти

Для тіста:

  • борошно — 300 г;
  • яйця — 1 шт.;
  • цукор — 1 ст. л.;
  • сіль — 0,5 ч. л.;
  • рослинна олія — 60 мл;
  • молоко — 150 мл;
  • вода — 50 мл;
  • сухі дріжджі – 1 ч. л.

Для начинки:

  • фарш м’ясний — 300 г;
  • цибуля ріпчаста — 1 шт.;
  • картопля — 2 шт.;
  • рослинна олія — 1 ст.л.;
  • сіль — до свого смаку;
  • спеції сухі — за бажанням.

Для змащування

  • яйця — 1 шт.;
  • сметана — 1 ст. л.

Спосіб приготування:

  1. Розводимо дріжджі у воді, додаємо цукор, все перемішуємо і залишаємо на 20 хвилин до появи дріжджової "шапочки".
  2. В окремому глибокому посуді збиваємо яйце з сіллю та цукром, додаємо тепле молоко та масло, все ретельно перемішуємо.
  3. В отриману масу додаємо дріжджі та перемішуємо до однорідного стану. Туди ж поступово вводимо просіяне борошно і замішуємо м’яке, однорідне тісто, що трохи липне до рук. Формуємо з нього кулю, викладаємо в миску, накриваємо серветкою і відправляємо в тепле місце для підйому приблизно на 2 години.
  4. Для приготування начинки дрібно нарізану цибулю обсмажуємо на розігрітій сковороді з рослинною олією близько 2-3 хвилин. Додаємо фарш, спеції та сіль, смажимо до готовності, помішуючи.
  5. У підсоленій воді відварюємо очищену картоплю, пюруємо та відправляємо у фарш. Все перемішуємо і даємо охолонути.
  6. Посипаємо робочу поверхню борошном, викладаємо тісто і ділимо його на однакові невеликі шматочки. Розкочуємо кожний у коржик, у середину викладаємо начинку, формуємо пиріжок і добре защипуємо краї.
  7. Викладаємо пиріжки на змащене олією деко, прикриваємо рушником і залишаємо на 15 хвилин. Після цього змащуємо верх збитим зі сметаною яйцем і відправляємо в розігріту до 180 градусів духовку на 20-25 хвилин до рум’яності.

Також на Масляну можна приготувати ліниві вареники. Вам сподобаються вони за простоту приготування, а близьким за смак.