Як впустити весну до своєї оселі: кольори в інтер’єрі, які підіймуть настрій (фото)

Читать на русском
Автор
Бажані теплі тони для створення затишного житла Новина оновлена 09 березня 2024, 11:49
Бажані теплі тони для створення затишного житла. Фото Freepik

Знайдіть свій "щасливий колір" — він додасть вашому житлу затишок і навіть зможе заспокоїти

З приходом весни багато хто бажає створити у своїх домах неповторну обстановку затишку та комфорту. Важливу роль у цьому грають як кольори стін, так і меблів.

Вибір кольорів в інтер’єрі має величезний вплив на наш настрій, тому дуже важливо підбирати відповідні відтінки, пише 24tv.ua. Дизайнери виділяють поняття "щасливого кольору".

Відповідно до принципів психології кольору, це зазвичай відтінки яскравого та теплого рожевого або жовтого кольору. Рожевий має унікальну здатність заспокоювати на фізичному рівні. Жовтий, навпаки, має енергійний характер і асоціюється з яскравим сонячним світлом.

Щоб колір впливав на ваш настрій, необов’язково використовувати його у великій кількості. Навіть невеликі акценти можуть вплинути.

рожева кімната

Зелений колір встановлює зв’язок із природою та сприяє релаксації. Він наповнює нас почуттями надії та надихає на нові починання. Разом з ніжним жовтим відтінком він миттєво підіймає настрій, зберігаючи при цьому помірну колірну гармонію.

зелена кімната

Зелений та ніжно-рожевий ідеально підходять для облаштування вітальні, спальні чи дитячої кімнати. Вони чудово доповнюють м’який білий відтінок, створюючи затишну та привабливу атмосферу у приміщенні.

Раніше ми писали, як надати затишку квартирі бюджетними способами. Необхідність зміни обстановки необов’язково означає проведення ремонту або придбання нових меблів.