Як оновити інтер’єр без ремонту та великих витрат: свіжі ідеї

Читать на русском
Автор
10457
Зміна обстановки потрібна всім
Зміна обстановки потрібна всім. Фото Pexels

Змінити дизайн у кімнатах можна дуже швидко та легко

Навіть найстильніший і затишний інтер’єр з часом може набриднути. Зміна обстановки не обов’язково передбачає ремонт або витрати на нові меблі. Іноді навіть досить просто позбутися старого і непотрібного в кімнатах.

"Телеграф" зібрав прості ідеї, які допоможуть позбутися зайвого та оновити дизайн квартири.

Перестановка. Навіть якщо один стілець перемістити в інший кут, це надасть простору іншого вигляду. Почати можна з невеликих кроків: переставити тумбочки, поміняти стільці з різних кімнат, перенести квіти з підвіконня на журнальний столик або навпаки. Якщо все, що можна пересунути без особливих зусиль пересунуто, але нових вражень не прийшло, залишається питання про шафи, ліжка, диван та інші великі предмети. Але перш ніж переставляти великі меблі, слід продумати, чи помістяться вони на нових місцях і чи не виявиться якийсь із предметів без свого місця.

Позбавтеся зайвого. Для початку позбавтеся всіх дрібничок на полицях. Колекція статуеток, черепашок та камінчиків, привезених багато років тому з відпустки, старі свічки, – усім цим речам місце в ящику в дальньому кутку комори, а не на видному місці.

Картини та фото на стінах. Порожні стіни можна прикрасити репродукціями картин чи фотографіями з особистих архівів. Знайдіть та роздрукуйте свої улюблені фотографії, купіть рамки та повісьте їх так, як вам подобається. Також стіни можна прикрасити красивими постерами.

Якщо до цього на стінах вже були картини або фото, їх можна замінити на нові. Або змінити їх оформлення.

Оновлення предметів. Килими, квіти, посуд, штори, невеликі предмети декору. На покупку цих речей піде не так багато грошей, а значно освіжити інтер’єр вони допоможуть.

Змініть освітлення. Можна почати зі зміни світла з теплого на холодне або навпаки. У такий спосіб можна навіть змінити загальну палітру кольору кімнати, особливо якщо колір стін і меблів переважно світлий. Також можна додати або видалити якісь джерела світла.

Раніше "Телеграф" розповідав, які елементи потрібно додати до інтер’єру, щоб зробити його більш затишним. Завдяки деталям кімнати виглядатимуть як із картинки.