Ідеально до Масляної: для таких млинців не потрібні ні яйця, ні молоко (відео)

Читать на русском
Автор
12995
Відмінно і до свята, і на сніданок, і для перекусу
Відмінно і до свята, і на сніданок, і для перекусу. Фото https://presa.com.ua/

Один інгредієнт — і млинці вийдуть неймовірними

Не за горами — святкування Масляної й кожен кулінар уже шукає рецепти млинців, налисників та вареників з різними начинками, щоб потішити себе та близьких.

Чи можна приготувати млинці, якщо вдома немає ні яєць, ні молока? З рецептом Shuba – легко, тільки нам знадобиться мінеральна вода. Дві склянки сильногазованої води — і у вас вийдуть ніжні тоненькі млинці, якими вам захочеться ласувати знову і знову.

Як приготувати млинці без яєць та молока

Інгредієнти на 5 порцій:

  • вода мінеральна газована — 500 мл;
  • рослинна олія — 4.5 ст. л.;
  • сіль — 1/2 ч. л.;
  • цукор — 2 ч. л.;
  • борошно — 280 г.

Спосіб приготування:

  1. У мисці змішуємо воду, сіль та цукор. В отриману масу поступово всипаємо борошно та збиваємо до утворення однорідної маси. Туди ж додаємо олію, збиваємо ще раз і залишаємо тісто на 10-15 хвилин "відпочити".
  2. Сковороду змащуємо олією. Розігріваємо її на маленькому вогні доти, поки олія не зашипить. Рівномірним тонким шаром виливаємо тісто на сковороду, знявши її з плити, за необхідності згинаючи та прокручуючи її. Повертаємо сковороду на вогонь та продовжуємо готувати.
  3. Коли краї млинця зарум’яняться, лопаткою перевертаємо млинець, смажимо з іншого боку до готовності.

Подаємо млинці зі згущеним молоком, домашньою сметаною або шоколадним кремом. Вийде неймовірно смачно!