Неочікувані заморозки: як правильно поливати рослини навесні

Читать на русском
Автор
Посадка нових рослин в грунт відбувається, зазвичай, пізніше
Посадка нових рослин в грунт відбувається, зазвичай, пізніше. Фото Pixabay

Поливати рослини при морозах можна — потрібно дотримуватися одного з двох правил

Неочікуваний заморозок навесні чи восени може суттєво пошкодити рослини, які вже почали оживати від тепла. І якщо розсада ще тільки сходить, рослини багаторічники або сорти, які садять раніше вже в саду.

Як розповідає портал House Digest, легкий мороз, коли температура становить близько 0 градусів за Цельсієм, може вбити всі ніжні рослини, такі як помідори, а сильний мороз, коли температура опускається нижче -2 градусів, може вбити витриваліші рослини, такі як шпинат або капуста. Автори зазначають, що рослини легше захистити від заморозків, коли земля волога, оскільки така земля залишається теплішою, ніж суха.

Полийте рослини за день до настання низьких температур

Полив рослин за день до заморозків допоможе утеплити рослину та кореневу структуру та зменшить ймовірність ушкодження від холоду. Температура на вулиці має бути вище за +5.

  • Треба поливати вранці перед заморозками, а не вдень або ввечері, щоб дати воді належним чином осісти в ґрунті.
  • Потрібно поливати тільки землю і намагатися уникати намочування листя, наскільки це можливо.
  • Наступний крок — укрити рослини від морозу. Можна використати ковдру для першого шару, а потім додати поліетиленовий шар зверху і закріпити їх.

На наступний день після заморозків полийте, щоб розморозити ґрунт

Якщо ви не поливали свої рослини до настання нічних заморозків, полив наступного дня також може бути корисним. Полив допоможе розморозити грунт. Найкраще поливати вдень або ввечері наступного дня після заморозків, щоб рослини встигли прогрітися і підвищити температуру.

Якщо деякі рослини не вижили через сильне або раптове похолодання, всі мертві рослини потрібно буде видалити перед висадженням нових.

Раніше "Телеграф" розповідав, чим можна зайнятися в саду ранньою весною. Висаджувати рослини на початку березня може бути зарано.