Всього одна ложка цього засобу — і розсада огірків зростатиме напрочуд всім

Читать на русском
Автор
987
Правильне підживлення зробить коріння рослини міцніше
Правильне підживлення зробить коріння рослини міцніше. Фото pexels.com

Приготувати поживний розчин для розсади огірків може кожен городник

Люди, які бажають влітку насолодитися вирощеними на своєму городі огірками, навесні активно займаються розсадою. Кожному городнику хочеться, щоб кущі активно зростали, не страждали від захворювань та шкідників. Тому варто їм у цьому допомогти. Завдяки домашній поживній суміші, рецептом якої ділиться "На пенсії", розсада буде дуже добре рости.

Чим підгодувати розсаду огірків

Ні для кого не секрет, що гарне добриво сприятливо впливає на кореневу систему рослин і підтримує їх зростання. Зробити ідеальне добриво для розсади огірків можна самостійно.

Домашнє добриво наситить маленькі кущики білками, калієм, фосфором, азотом та багатьма іншими мікроелементами. А для його приготування знадобиться рисове борошно або рис. Якщо будете використовувати рис, попередньо подрібніть його зерна на порошок.

  1. Помістіть ложку цукру і ложку з гіркою рисового борошна в банку і залийте обидва інгредієнти 0,5 літра теплої води.
  2. Накрийте ємність та відставте на 2-3 дні.
  3. Процідіть суміш через сито. Тепер її можна використовувати для поливу молодої розсади.

Перш ніж підгодовувати розсаду огірків рисовим настоєм, обов’язково розбавте його. В одну дозу добрива додайте 5 порцій води та отриманим розчином полийте розсаду. Поживні речовини, що містяться в продукті, стимулюють розвиток у рослин хорошого коріння. Коли ви пересадите їх у відкритий ґрунт, вони швидко зростатимуть і будуть менш чутливі до хвороб.

Раніше "Телеграф" ділився лайфхаком, який допоможе швидше проростити насіння кропу. Для цього потрібно буде замочити його у горілці.