До квітня чекати не можна: що необхідно зробити в саду ранньою весною

Читать на русском
Автор
869
Робота в саду Новина оновлена 05 березня 2024, 19:10
Робота в саду. Фото Згенеровано ШІ ("Телеграф")

З цими речами тягнути не варто

Настання березня віщує початок сезону активності для всіх тих, хто має свій город або сад. При цьому є деякі роботи, які не можуть чекати до квітня, а виконати їх бажано в перші ж дні весни.

Як говориться в матеріалі Gazeta.ua, особливу увагу треба приділити деревам, якщо такі є, а також необхідно провести прибирання ділянки від непотрібного листя та іншого сміття.

У березні необхідно побілити стовпи дерев, а також зрізати мертві гілки та пагони до неушкодженої бруньки. Таку ж процедуру слід провести і з кущами.

Також огляньте рослини на предмет пошкоджень від гризунів та замажте ці місця садовим варом. А ось поспішати обприскувати дерева не варто – зазвичай це роблять уже наприкінці березня.

Приділіть увагу прибиранню двору, так як опале і гниле листя може заважати проростанню нової трави й просто псує вигляд. Не зайвим також буде підсіяти нову траву та удобрити її аміачною сіллю.

До речі, дерева і кущі теж можна удобрити за допомогою азотних добрив, а особливо це необхідно деревам, які злегка підмерзли за зиму. Вносити добриво бажано у вигляді рідких добрив, використовуючи для цього розчин гною (відро до 10 відер води) або пташиного посліду (відро на 15-20 відер) або ж зробити розчин аміачної селітри.

Важливо також оглянути дерева на гнізда шкідників, які успішно пережили зиму. Їх треба оббризкати розчином нітрофену, але варто дочекатися, щоб повітря прогрілося хоча б до +5 градусів.

Якщо ви думали посадити плодові дерева, то рання весна для цього підійде найкраще. Також буде корисно підв’язати кущі малини.

Раніше "Телеграф" розповідав, як вирощувати розсаду томатів. Також ми писали, як готувати до весни кімнатні рослини.