Коли можна сіяти моркву навесні 2024: найвдаліші дні

Читать на русском
Автор
1761
Моркви буде багато, якщо садити її насіння у правильні дні
Моркви буде багато, якщо садити її насіння у правильні дні. Фото Pixabay

Не слід забувати орієнтуватися на погодні умови

Навесні городники готують насіння до посадки та доглядають грунт. При виборі часу для посадки моркви важливо підібрати оптимальний момент, щоб отримати соковиті та здорові коренеплоди.

Багато досвідчених агрономів вважають за краще висаджувати моркву наприкінці квітня — на початку травня. Однак насіння успішно проростає вже при температурі 3-4 градусів тепла, тому його можна посіяти і раніше. Про це пише facedobra.

Коли не можна і можна садити моркву

Не потрібно витрачати час на вирощування розсади моркви або засівати її у теплиці. Натомість відразу висаджуйте насіння у відкритий грунт протягом трьох пір року: навесні, влітку та восени.

Оптимальні дати для посадки моркви: 20 квітня, 22-23 квітня, 29 квітня, 1-2 червня, 5 червня, 29 жовтня, 7 листопада.

Слідкуйте за погодними умовами. Весною сіяти моркву варто, коли встановиться стабільно тепла погода. Якщо весна тривала, сніг ще не розтанув, а ґрунт вологий, краще висаджувати моркву у квітні-травні, щоб ґрунт встиг прогрітися.

Перед посадкою розпушіть ґрунт, додайте добрива, перегній чи компост, підтримуйте оптимальну вологість, забезпечте освітлення та видаліть бур’яни.

Насіння слід висівати з інтервалом 20х3 см і на глибину 1,5-2 см. Коли рослини підростуть, потрібно прорідити їх для збереження оптимальної відстані та забезпечення нормального розвитку.

Раніше ми писали, які відвари корисні для розсади. Існують рецепти, які чудово замінюють дорогі добрива.