Не пригорить і не розвариться: хитрість, яка допоможе ідеально посмажити рибу

Читать на русском
Автор
752
Секрет — у паніруванні
Секрет — у паніруванні. Фото ТСН

Так риба буде надзвичайно смачною

Ми розповідали, як смачно зварити навіть магазинні пельмені та вареники. Тепер ділимось порадами з приготування смаженої риби.

Цей процес може здатися складним завданням, адже риба часто прилипає до сковороди. Втім, дотримуючись кількох простих правил, ви зможете приготувати ідеально смажену рибу з апетитною скоринкою. Разом з Pixelinform розповідаємо про них.

Правильне розморожування

Не намагайтесь пришвидшити розморожування риби в мікрохвильовці або гарячій воді. Залиште рибу розморожуватися при кімнатній температурі або в холодильнику. Це допоможе їй зберегти форму і не розвалюватися під час смаження.

Панірування

Це ваш найкращий друг у боротьбі з прилипанням. Ви можете використовувати борошно, манку, панірувальні сухарі, сир чи будь-яке інше панірування. Перед тим, як панірувати рибу, ретельно промокніть шматочки паперовим рушником, щоб видалити зайву вологу.

Правильна температура та кришки

Розігрійте сковороду на середньому вогні перед додаванням олії. Переконайтеся, що олія достатньо гаряча, перш ніж викладати рибу. Також запобігти прилипанню допоможе дрібка солі, яку слід кинути в олію. Не варто використовувати кришку під час смаження риби.

Як смажити рибу

Не перевертайте часто — дайте рибі добре просмажитися з одного боку, перш ніж перевертати. Використовуйте лопатку та залишайте достатньо місця між шматочками риби на сковороді.

Дотримуючись цих простих правил, ви зможете приготувати ідеально смажену рибу, яка буде радувати вас своїм ароматом і смаком. Також ми розповідали, чим можна замінити цукор у каві.