Кращий, ніж брауні: рецепт найсмачнішого шоколадного торта, який замішується в одній мисці

Читать на русском
Автор
26598
Справді чудовий простий десерт на будь-яке свято
Справді чудовий простий десерт на будь-яке свято. Фото Сегодня

Торт виходить розкішним, а готувати його — саме задоволення

Ми розповідали, як приготувати шоколадний торт "Чорний принц". Тепер ділимось рецептом надзвичайного, по-своєму легендарного десерту.

На смак він чимось нагадує брауні, але смак має ще насиченіший. Рецептом поділились на порталі nv.ua, він із кулінарної книги Йотама Оттоленгі та Хелен Го, відомих австралійських кондитерів. Приготувати його дуже просто, адже все змішується в одній мисці. Єдина порада, якої варто дотримуватись — користуватися вагами, щоб зберегти пропорції

Інгредієнти:

  • 250 г вершкового масла
  • 200 г темного шоколаду
  • 1,5 ч. л. розчинної кави
  • 350 мл окропу
  • 250 г цукру
  • 2 великих яйця
  • 2 ч. л. ванільного екстракту
  • 240 г борошна
  • 1 ч.л. розпушувача
  • 30 г какао-порошку
  • ¼ чайної ложки солі

Шоколадний ганаш:

  • 200 г темного шоколаду
  • 180 мл жирних вершків
  • 1 ст. л. кукурудзяного сиропу
  • 1 ст. л. вершкового масла кімнатної температури

Крем:

  • 375 мл жирних вершків
  • 190 г маскарпоне
  • Насіння ½ стручка ванілі
  • 2,5 ч. л. кави дрібного помелу
  • ¾ ч. л. меленої кориці
  • 2,5 ст. л. цукру

Спосіб приготування:

  1. Розігріваємо духовку до 170 градусів. Змащуємо круглу форму діаметром 23 см вершковим маслом.
  2. Вистилаємо форму пергаментним папером. Відкладаємо форму вбік.
  3. Вершкове масло кімнатної температури нарізаємо кубиками. Поміщаємо в миску вершкове масло, шоколад, цукор і гарячу каву.
  4. Добре перемішуємо інгредієнти. Додаємо яйця та ванільний екстракт. нову збиваємо до однорідної маси.
  5. Просіюємо борошно, какао-порошок і сіль в миску. Додаємо сухі інгредієнти до шоколадної суміші.
  6. Перемішуємо до однорідності. Тісто може здаватися рідким, але це нормально.
  7. Виливаємо тісто в підготовлену форму. Випікаємо торт протягом 1 години. Залишаємо пиріг охолонути протягом 20 хвилин.
  8. Виймаємо пиріг з форми. Даємо йому повністю охолонути.
  9. Для ганашу подрібнюємо шоколад в кухонному комбайні. Відкладаємо шоколад вбік. Змішуємо вершки та кукурудзяний сироп в каструлі.
  10. Ставимо каструлю на вогонь. Знімаємо з вогню, як тільки почнуть з'являтися бульбашки. Вливаємо вершки в шоколад в кухонному комбайні.
  11. Збиваємо протягом 10 секунд. Додаємо вершкове масло. Збиваємо до однорідності.
  12. Збиваємо міксером всі інгредієнти для крему протягом 1-2 хвилин до м'яких піків. Розрізаємо торт навпіл. Намазуємо крем на одну половинку торта. Накриваємо другою половинкою. Поливаємо торт ганашем.

Тортик виходить розкішно-шоколадним. Також ми розповідали, як вдома приготувати "Червоний оксамит".