Крок за кроком: як привести до ладу весняне взуття

Читать на русском
Автор
567
Для різних матеріалів потрібен різний догляд
Для різних матеріалів потрібен різний догляд. Фото Freepik

Взуттю потрібне чищення, обробка від води та догляд за матеріалом

Чоботи, туфлі або модні кросівки цією весною потребуватимуть догляду. Загальні рекомендації схожі для більшості видів взуття, одна по догляду є відмінності через матеріал.

Бренд взуття LLOYD Shoes дав прості поради, як правильно доглядати за взуттям. Якщо воно намокло — потрібно дати висохнути при кімнатній температурі. Після висихання спочатку почистіть взуття щіткою, щоб видалити будь-який пил і бруд. Потім використовуйте, наприклад, миючу або доглядову пінку, щоб видалити забруднення.

Автори радять робити водонепроникну обробку взуття в будь-який сезон перед першим носінням і регулярно після нього (приблизно після кожного десятого носіння; частіше в погану погоду або при частому носінні), щоб забезпечити тривалий захист матеріалу від вологи та бруду.

Етапи догляду за взуттям зі шкіри

  1. Очищення якісними засобами без використання миючого для посуду або інших їдких засобів.
  2. Гідроізоляція та використання засобів догляду.
  3. Полірування. Візьміть щітку для взуття та відполіруйте шкіру швидкими рухами, не сильно тиснучи. Або отримати оптимальний блиск — можна додатково відполірувати спеціальною полірувальною тканиною.

Етапи догляду за взуттям з нубука

  1. Очищення. Якщо ви використовуєте засіб для чищення на додаток до механічного чищення щіткою, переконайтеся, що він підходить для замші або нубуку. Видаліть дрібні плями спеціальною гумкою для замші.
  2. Гідроізоляція та засоби догляду. Якщо ви робили черевики водонепроникними, варто після цього злегка відшліфувати поверхню щіткою для замші.

Раніше "Телеграф" розповідав, як прибрати заломи на шкіряному взутті. Для цього є кілька способів.