Покупна хімія не потрібна: ця суміш видалить з плити навіть засохлий жир

Читать на русском
Автор
3221
Ваша плита завжди сяятиме
Ваша плита завжди сяятиме. Фото Pexels

Дізнайтеся, як помити індукційну плиту та не пошкодити її

Навіть у найохайніших господарів приготування їжі не проходить без наслідків й на поверхні плити накопичується жирний наліт. Якщо вчасно не видалити забруднення, потім це буде проблематично.

Особливо важко позбутися нагару та жиру на індукційній плиті. Це обладнання дуже делікатне, щоб його можна було чистити хімічними засобами та абразивними губками. Тому краще користуватися натуральними домашніми засобами.

Про один із таких пише Top.

Як правильно очистити індукційну плиту

Поверхня індукційної плити дуже чутлива до абразивних частинок і на ній легко з’являються подряпини. Якщо використовувати неправильний засіб для очищення, це може призвести до необоротного пошкодження.

Для догляду за індукційною плитою рекомендується використовувати серветки з мікрофібри, м’які губки або паперовий рушник.

Що стосується засобів для чищення, то їх можна приготувати з продуктів, знайдених вдома. М’який, але ефективний засіб для чищення можна приготувати за допомогою лимона і солі.

Чим почистити індукційну плиту

Повареної солі дрібного помелу та половинки лимона цілком достатньо, щоб видалити з індукційної плити нагар, бруд та засохлі залишки їжі. Просто посипте всю варильну панель сіллю, а потім очистіть ніжну поверхню пристрою половинкою лимона.

Сіль почне розчинятися при контакті з цитрусовим соком, тому не подряпає поверхню. Закінчивши очищення, просто протріть обладнання паперовим рушником. Індукційна варильна панель не тільки очиститься від забруднень, а й засяє як нова.

Сіль з лимоном також можна використовувати для очищення деко, що пригоріли, або брудної сантехніки. Це дбайливий спосіб зберегти їх у хорошому стані та позбутися навіть складних забруднень.

Раніше "Телеграф" розповідав, який засіб захистить газову плиту від забруднень. Завдяки цьому лайфхаку ви рідше митимете пічку.