Впорається навіть новачок: рецепт домашнього майонезу

Читать на русском
Автор
701
Домашній майонез може легко зробити і новачок  (зображення створено за допомогою ШІ) Новина оновлена 06 березня 2024, 13:27
Домашній майонез може легко зробити і новачок (зображення створено за допомогою ШІ). Фото Телеграф

Ми підкажемо,як приготувати домашній майонез.

Майонез – це універсальний соус, який використовується для приготування салатів, бутербродів, заправок та інших страв. Магазинний майонез часто містить консерванти та інші небажані інгредієнти, тому краще готувати його вдома.

З цим рецептом впорається навіть новачок. Про це пише ТСН.

Переваги домашнього майонезу:

  • Натуральні інгредієнти: Ви можете використовувати свіжі та якісні продукти, щоб отримати максимально корисний та смачний соус.
  • Простота приготування: Приготувати домашній майонез дуже легко, вам знадобиться лише кілька хвилин.
  • Різноманіття смаків: Ви можете експериментувати з інгредієнтами, щоб додати майонезу пікантні нотки.

Інгредієнти:

  • 1 жовток
  • 1 чайна ложка гірчиці
  • 1 столова ложка лимонного соку або оцту
  • 150-200 мл рослинної олії
  • Сіль та перець за смаком

Приготування:

  1. Відокремте жовток від білка.
  2. Додайте до жовтка гірчицю, лимонний сік або оцет, сіль та перець.
  3. Збийте суміш міксером на повільній швидкості.
  4. Поступово влийте олію, не перестаючи збивати.
  5. Збільшуйте швидкість збивання, поки майонез не загусне.

Поради:

  • Використовуйте свіжі та якісні продукти.
  • Охолоджуйте всі інгредієнти перед приготуванням.
  • Збивайте майонез на повільній швидкості, щоб він не розшарувався.
  • Додайте до майонезу ваші улюблені спеції: часник, зелень, паприку, куркуму.

Зберігання:

Домашній майонез слід зберігати в холодильнику не більше 2-3 днів.

Порада: Не бійтеся експериментувати! Додайте до майонезу ваші улюблені інгредієнти, щоб отримати оригінальний та неповторний смак.

А якщо ви любите скумбрію, рекомендуємо ще один цікавий маринад для неї. Також пропонуємо приготувати соковиті котлети зі скумбрії.