Рецепт, який заощадить вам гроші: готуємо домашній майонез без яєць

Читать на русском
Автор
2759
Ваші страви будуть ще смачнішими
Ваші страви будуть ще смачнішими. Фото takprosto.cc

Відмінний рецепт домашнього майонезу

А ви можете уявити улюблений салат без майонезу? Цей популярний соус є у багатьох стравах. Придумали його в середині 18 століття, і перший рецепт містив лише яйця та оливкову олію.

Соус став неймовірно популярним, проте якість магазинного продукту залишає бажати кращого. Досвідчені кулінари готують майонез удома і більшість рецептів містить яйця. Ми з "Важно знать" розповімо про бюджетний варіант приготування улюбленого соусу — для нього вам не знадобляться яйця. Однак врахуйте, що зберігати домашній майонез потрібно в холодильнику в герметично закритому контейнері не більше трьох днів.

Як приготувати домашній майонез без яєць

Інгредієнти:

  • 400 мл води;
  • 90 г борошна;
  • 3 ст. л. гірчиці;
  • 3 ст. л. лимонного соку;
  • 4 ст. л. соняшникової олії;
  • 1 ч. л. солі;
  • 0,5 ч. л. цукру.

Спосіб приготування:

  1. У невелику каструлю просіюємо борошно, туди ж додаємо 120-160 мл води. Ретельно перемішуємо вінчиком та виливаємо залишки води. Помішуючи, доводимо до кипіння. Вогонь зменшуємо до мінімального. Помішуючи, продовжуємо варити суміш ще 40 хвилин — вона має загуснути. Вимикаємо вогонь і даємо охолонути до кімнатної температури.
  2. Змішуємо сіль, цукор, соняшникову олію та по одній столовій ложці лимонного соку та гірчиці. Протягом хвилини збиваємо блендером на високій швидкості до однорідного стану.
  3. В отриману масу поступово додаємо борошняну суміш, щоразу збиваючи. У готовий соус додаємо гірчицю, лимонний сік та сіль за бажанням.

До речі, із домашнім майонезом можна приготувати фантастичне печиво. Спробуйте і не пошкодуєте.