Рецепт, який заощадить вам гроші: готуємо домашній майонез без яєць
- Автор
- Дата публікації
- Автор
- 2759
Відмінний рецепт домашнього майонезу
А ви можете уявити улюблений салат без майонезу? Цей популярний соус є у багатьох стравах. Придумали його в середині 18 століття, і перший рецепт містив лише яйця та оливкову олію.
Соус став неймовірно популярним, проте якість магазинного продукту залишає бажати кращого. Досвідчені кулінари готують майонез удома і більшість рецептів містить яйця. Ми з "Важно знать" розповімо про бюджетний варіант приготування улюбленого соусу — для нього вам не знадобляться яйця. Однак врахуйте, що зберігати домашній майонез потрібно в холодильнику в герметично закритому контейнері не більше трьох днів.
Як приготувати домашній майонез без яєць
Інгредієнти:
- 400 мл води;
- 90 г борошна;
- 3 ст. л. гірчиці;
- 3 ст. л. лимонного соку;
- 4 ст. л. соняшникової олії;
- 1 ч. л. солі;
- 0,5 ч. л. цукру.
Спосіб приготування:
- У невелику каструлю просіюємо борошно, туди ж додаємо 120-160 мл води. Ретельно перемішуємо вінчиком та виливаємо залишки води. Помішуючи, доводимо до кипіння. Вогонь зменшуємо до мінімального. Помішуючи, продовжуємо варити суміш ще 40 хвилин — вона має загуснути. Вимикаємо вогонь і даємо охолонути до кімнатної температури.
- Змішуємо сіль, цукор, соняшникову олію та по одній столовій ложці лимонного соку та гірчиці. Протягом хвилини збиваємо блендером на високій швидкості до однорідного стану.
- В отриману масу поступово додаємо борошняну суміш, щоразу збиваючи. У готовий соус додаємо гірчицю, лимонний сік та сіль за бажанням.
До речі, із домашнім майонезом можна приготувати фантастичне печиво. Спробуйте і не пошкодуєте.