Багато хто робить це неправильно: головні помилки при приготуванні сирників

Читать на русском
Автор
3276
Це зіпсує ваші сирники
Це зіпсує ваші сирники. Фото prostoway

Сирнички вийдуть ідеальними

З 11 по 17 березня в Україні відзначається одне з найвеселіших свят — Масляна. Традиційно цього тижня готують не тільки мереживні млинці, а й пишні сирники.

Здається, що приготувати їх не дуже складно: потрібно просто замісити тісто, сформувати сирники та обсмажити на сковороді або запекти в духовці. Однак похвалитися ідеальною стравою можуть небагато, оскільки припускаються помилок у їх приготуванні. Про це поговоримо докладніше разом із "РБК-Україна".

Основні помилки при приготуванні сирників

Сир для сирників повинен бути сухим та розсипчастим. Рідкуватий тільки зіпсує блюдо. Однак, якщо ви додасте трохи манки, сирники вийдуть ідеальними.

Багато хто помилково намагається смажити сирники відразу ж після приготування тіста — і вони ніколи не виходять пишними. Краще потримати тісто в холодильнику щонайменше півгодини та тільки тоді формувати сирники.

Велика кількість яєць у сирниках дає сиру непотрібну вологу сиру. Варто додати в тісто лише жовтки – і сирники вийдуть ідеальними. На 200 г сиру необхідно два жовтки.

Якщо додати в тісто багато цукру, сирники розпливатимуться на сковороді та швидко пригорятимуть. Краще обмежити кількість цього продукту.

Багато хто додає в тісто для сирників борошно і помиляється: це робить їх гумовими на смак. У тісто краще додати манку, а борошно залишити для панірування.

Раніше ми розповідали, як правильно вибирати борошно. Ці хитрощі стануть вам у нагоді перед Масляною.