Хитрощі, які стануть у нагоді перед Масляною: як вибрати борошно в магазині
- Автор
- Дата публікації
- Автор
- 1597
Вас не обдурить жоден продавець
Не за горами Масляна. Багато кулінарів будуть готувати різноманітні вареники, млинці та налисники.
Безумовно, для приготування цієї смакоти знадобиться борошно. Разом з "УНІАН" розповімо про сорти пшеничного борошна та на що звернути увагу при виборі цього продукту.
Які існують види борошна
У магазинах можна зустріти чотири види хлібопекарського борошна :
- "Екстра" та "Вищий" сорти робляться з очищеного зерна тонкого помелу. Це борошно сніжно-білого кольору підходить для приготування бісквіта та солодкої здоби;
- "Перший" — борошно грубого помелу. Підходить вона для млинців та несолодкої випічки;
- "Другий" сорт — це борошно сірого кольору. Її можна використовувати для випікання хліба, тіста для піци, пельменів та вареників.
- "Загального призначення" найчастіше використовується лише у виробництві.
На що звернути увагу при виборі борошна
Краще купувати продукт у паперовій або картонній упаковці. Якщо при стисканні пачки борошно всередині трохи хрумтить — продукт якісний. Також варто перевірити вагу пачки – вона повинна відповідати вказаному на пачці.
Як визначити якість борошна вдома
Висипте борошно на стіл і зверніть увагу на консистенцію — воно має бути однорідним, без більших вкраплень і без сторонніх добавок. Спробуйте розтерти його між пальцями — якісний продукт скрипить і сиплеться. Якщо ж борошно скочується в грудку, значить, воно відволожилося.
Можна трохи скуштувати борошно на смак — воно має бути нейтральним. Якщо ви відчуваєте гіркоту чи запах цвілі — краще такий продукт не вживати.
Можна також взяти невелику кількість борошна та розвести її водою у пропорції 1:1. Якщо борошно при цьому залишається білим і на дні ємності не утворюється осад — продукт якісний.
Пам’ятайте: від придбаного борошна залежить смак улюблених оладок до сніданку. З хитрощами "Телеграфа" вони будуть ідеальними.