Хитрощі, які стануть у нагоді перед Масляною: як вибрати борошно в магазині

Читать на русском
Автор
1597
У вас вдома буде найкращий продукт Новина оновлена 26 лютого 2024, 11:52
У вас вдома буде найкращий продукт. Фото 24tv.ua

Вас не обдурить жоден продавець

Не за горами Масляна. Багато кулінарів будуть готувати різноманітні вареники, млинці та налисники.

Безумовно, для приготування цієї смакоти знадобиться борошно. Разом з "УНІАН" розповімо про сорти пшеничного борошна та на що звернути увагу при виборі цього продукту.

Які існують види борошна

У магазинах можна зустріти чотири види хлібопекарського борошна :

  • "Екстра" та "Вищий" сорти робляться з очищеного зерна тонкого помелу. Це борошно сніжно-білого кольору підходить для приготування бісквіта та солодкої здоби;
  • "Перший" — борошно грубого помелу. Підходить вона для млинців та несолодкої випічки;
  • "Другий" сорт — це борошно сірого кольору. Її можна використовувати для випікання хліба, тіста для піци, пельменів та вареників.
  • "Загального призначення" найчастіше використовується лише у виробництві.

На що звернути увагу при виборі борошна

Краще купувати продукт у паперовій або картонній упаковці. Якщо при стисканні пачки борошно всередині трохи хрумтить — продукт якісний. Також варто перевірити вагу пачки – вона повинна відповідати вказаному на пачці.

Як визначити якість борошна вдома

Висипте борошно на стіл і зверніть увагу на консистенцію — воно має бути однорідним, без більших вкраплень і без сторонніх добавок. Спробуйте розтерти його між пальцями — якісний продукт скрипить і сиплеться. Якщо ж борошно скочується в грудку, значить, воно відволожилося.

Можна трохи скуштувати борошно на смак — воно має бути нейтральним. Якщо ви відчуваєте гіркоту чи запах цвілі — краще такий продукт не вживати.

Можна також взяти невелику кількість борошна та розвести її водою у пропорції 1:1. Якщо борошно при цьому залишається білим і на дні ємності не утворюється осад — продукт якісний.

Пам’ятайте: від придбаного борошна залежить смак улюблених оладок до сніданку. З хитрощами "Телеграфа" вони будуть ідеальними.