Гості будуть у захваті: рецепт ароматної червоної риби у вершковому соусі

Читать на русском
Автор
547
Таку рибу може приготувати навіть новачок  (зображення створено за допомогою ШІ)
Таку рибу може приготувати навіть новачок (зображення створено за допомогою ШІ). Фото Телеграф

Ми підкажемо, як приготувати рибу у вершковому соусі.

Лосось у вершковому соусі з білими грибами – це вишукана та ароматна страва, яка прикрасить будь-який стіл. Ніжне м'ясо лосося в поєднанні з вершковим соусом та ароматними білими грибами створюють справжню симфонію смаків.

Інгредієнти:

  • 400 г лосося
  • 200 мл вершків (10-20%)
  • 100 г білих грибів
  • 1 цибулина
  • 1 зубчик часнику
  • 1 ст. л. олії
  • 1/2 ч. л. солі
  • 1/4 ч. л. чорного перцю
  • 1/4 ч. л. сушеного чебрецю
  • 1/4 ч. л. сушеного розмарину

Приготування:

  1. Лосось наріжте на стейки.
  2. Гриби наріжте кубиками.
  3. Цибулю подрібніть, а часник пропустіть через прес.
  4. Розігрійте олію на сковороді.
  5. Обсмажте цибулю до золотистого кольору.
  6. Додайте часник і готуйте ще 30 секунд.
  7. Додайте гриби і готуйте 5-7 хвилин.
  8. Влийте вершки, додайте сіль, перець, чебрець, розмарин і добре перемішайте.
  9. Додайте лосось і тушкуйте на повільному вогні 10-15 хвилин до готовності.
  10. Подавайте лосось з рисом, картоплею або спаржею.

Варіації:

  • Додайте до соусу тертий сир, зелень або оливки.
  • Замість сушених трав використовуйте свіжі.
  • Приправте лосось вашими улюбленими спеціями.

Порада:

Щоб соус вийшов густішим, додайте в нього 1-2 столові ложки борошна.

Секрети ніжного м'яса:

  • Не перетримуйте лосось на вогні, інакше він стане сухою.
  • Використовуйте рибний бульйон замість води.
  • Додайте в маринад для лосося трохи лимонного соку.

Лосось у вершковому соусі з білими грибами – це не лише смачна, але й корисна страва. Він багатий на білок, вітаміни та мікроелементи. Ця страва стане чудовим доповненням до вашого раціону.

А якщо ви любите скумбрію, рекомендуємо ще один цікавий маринад для неї. Також пропонуємо приготувати соковиті котлети зі скумбрії.