Не гірше, ніж з магазину: як швидко засолити червону рибу

Читать на русском
Автор
Червону рибу можна якісно засолити вдома (зображення створено за допомогою ШІ)
Червону рибу можна якісно засолити вдома (зображення створено за допомогою ШІ). Фото Телеграф

Ми підкажемо, як засолити червону рибу.

Червона риба – це не лише смачний, але й дуже корисний продукт. Вона багата на вітаміни, мікроелементи та Омега-3 жирні кислоти. Завдяки своїм поживним властивостям, червона риба рекомендується для вживання всім, хто піклується про своє здоров'я.

Однак, свіжа червона риба – продукт доволі недешевий. Тому багато людей обирають заморожену. І тут виникає питання: як швидко та правильно засолити червону рибу в домашніх умовах? Про це пише РБК.

1. Сухий посол:

Цей метод є найпростішим та найшвидшим. Вам знадобиться лише сіль, цукор та сама риба.

  • Наріжте рибу на шматочки товщиною 1-1,5 см.
  • Змішайте сіль та цукор у пропорції 2:1.
  • Натріть рибні шматочки сумішшю солі та цукру.
  • Викладіть рибу в ємність, пересипаючи сіллю.
  • Накрийте ємність кришкою та поставте в холодильник на 2-4 години.

2. Посол у розсолі:

Цей метод дозволяє отримати більш ніжну та соковиту рибу.

  • Для розсолу візьміть 1 літр води, 2 столові ложки солі, 1 столову ложку цукру та лавровий лист.
  • Доведіть розсіл до кипіння, потім охолодіть.
  • Залийте рибні шматочки розсолом, щоб вони були повністю покриті.
  • Накрийте ємність кришкою та поставте в холодильник на 1-2 години.

3. Посол з горілкою:

Цей метод надає рибі пікантного смаку та аромату.

  • Змішайте 1 столову ложку солі, 1 чайну ложку цукру, 1 столову ложку горілки та 1 чайну ложку оливкової олії.
  • Натріть рибні шматочки сумішшю.
  • Викладіть рибу в ємність, перекладаючи лавровим листом та чорним перцем.
  • Накрийте ємність кришкою та поставте в холодильник на 1-2 години.

4. Посол у соєвому соусі:

Цей метод додає рибі азіатського колориту.

  • Змішайте 2 столові ложки соєвого соусу, 1 столову ложку оливкової олії, 1 чайну ложку меду та 1 чайну ложку лимонного соку.
  • Замаринуйте рибні шматочки в суміші протягом 30-60 хвилин.

5. Посол у вершках:

Цей метод робить рибу неймовірно ніжною та ароматною.

  • Змішайте 200 мл вершків жирністю 20%, 1 столову ложку солі, 1 чайну ложку цукру та 1 чайну ложку лимонного соку.
  • Замаринуйте рибні шматочки в суміші протягом 1-2 годин.

Який би метод ви не вибрали, пам'ятайте, що час засолення залежить від товщини шматочків риби. Чим товщі шматки, тим довше їм потрібно солитися.

А якщо ви любите скумбрію, рекомендуємо ще один цікавий маринад для неї. Також пропонуємо приготувати соковиті котлети зі скумбрії.