Була близька до суїциду та народила сина, незважаючи на сексорієнтацію: що зараз відбувається з переможницею Євробачення із Сербії Марією Шерифович

Читать на русском
Автор
8736
Марія Шерифович стала першою сербкою, яка перемогла на Євробаченні Новина оновлена 04 березня 2024, 14:45
Марія Шерифович стала першою сербкою, яка перемогла на Євробаченні. Фото Getty Images

Влада Сербії привітала Марію Шерифович коробкою шоколаду

У 2007 році Марія Шерифович стала першою і поки що єдиною переможницею "Євробачення" від Сербії. Незважаючи на тріумф, ця перемога мало не довела її до суїциду. "Телеграф" розповідає, що відбувалося зі співачкою після конкурсу.

Нагадаємо, що раніше ми писали про переможців "Євробачення" з Фінляндії, гурт Lordi.

Забрала перемогу у Сердючки

Перемогу Марії Шерифович на "Євробаченні" багато хто у нас не вважає чистою. Нагадаємо, що тоді головним фаворитом "Євробачення" була Вєрка Сердючка. Вона була лідером у букмекерів і, зрештою, отримала приз глядацьких симпатій. Зайнявши друге місто наша представниця програла лише 33 бали. Частково цей розрив забезпечили глядачі інших балканських країн, які раніше із Сербією входили до складу Югославії. Тоді Марії найвищу оцінку віддали Хорватія, Чорногорія, Боснія та Герцеговина, Словенія та Македонія – сумарно, це 60 балів.

Та й Андрій Данилко періодично каже в інтерв’ю про те, що перемогу в нього забрали. Зрештою після цього конкурсу Марію лише кілька разів запрошували виступити гостем, а Сердючку звуть регулярно. Крім цього, саме Вєркін костюм був визнаний найдивнішим і потрапив до музею "Євробачення".

Хоча треба визнати, що пісня сербки є досить сильною і перемогла вона не на порожньому місці. Тим більше що Шерифович брала участь у цьому конкурсі вже у статусі зірки своєї країни. До "Євробачення" вона встигла випустити два альбоми і другий з них "Bez ljubavi" (серб. "Без кохання"), що вийшов у 2006 році, був досить успішним. З ним вона проїхала 2007 року з гастролями по всіх країнах колишньої Югославії, а також Швейцарії та Греції, де збирала тисячні зали.

Влада Сербії проігнорувала перемогу Шерифович

Українські, та й багато інших артистів, які успішно брали участь у "Євробаченні", завжди розповідають про те, що після перемоги їм надавали звання, зробили цінний подарунок або навіть виділили значну грошову премію. Проте Марія Шерифович не одержала від сербських чиновників нічого. Звісно, цей образний факт компенсували глядачі. За різними даними, від 70 до 100 тисяч сербів вийшло на центральну площу Белграда, щоби привітати Марію з перемогою. Але ця історія мала продовження через сім років. У 2014 році Кончіта Вурст розповіла, що за перемогу в цьому конкурсі здобула від Австрії 2,5 мільйона євро. Коли Шерифович про це дізналася, вона написала у Twitter про те, що вона отримала в подарунок лише коробку шоколаду. "Чому б мені не зістрибнути з балкона?" — написала співачка.

Після виступу на мітингу на підтримку сербських радикалів Європа для співачки тимчасово закрилася

Хтось, звісно, сприйняв ці слова як браваду. Але якщо подивитися, як далі розвивалася її кар’єра, суїцидальний настрій можна зрозуміти.

Наступного року після перемоги Марія розповідала в інтерв’ю про далекосяжні плани. Зокрема про те, що вона записує два альбоми. Один сербською, а інший англійською. Плани про підкорення світу були досить амбітні. Однак у 2008 році вийшов лише один альбом сербською мовою і він був не такий успішний. Про причини, з яких вона раптом відмовилася від агломовної роботи, співачка ніколи не говорила. Хоча якщо зіставити деякі факти із цього періоду її життя, то все може стати на свої місця. Одна з головних проблем у тому, що у 2008 році вона виступила на передвиборчому мітингу, організованому Сербською радикальною партією — проросійською ультранаціоналістичною політсилою, яка була проти вступу Сербії до Євросоюзу та виступала за встановлення тісніших зв’язків із Росією. І це незважаючи на те, що співачка робила камінг-аут, зізнавшись у своїй любові до жінок та неприйняття чоловіків. Марія Шерифович потім заявляла, що цей виступ була "не заява про політичну приналежність, а зобов’язання, що оплачується". Однак, через цей інцидент Єврокомісія поставила під сумнів її роль як посла Євросоюзу в "Рік міжкультурного діалогу". Фактично Шерифович стала для Європи токсичною. Власне, і відсутність надалі її запрошень на Євробачення пояснюється саме цим. Тому англомовний альбом випускати стало не для кого.

Після цього було ще кілька досить вдалих альбомів сербською мовою, включаючи минулорічний. Багато пісень, що увійшли до нього, мають по кілька мільйонів переглядів і навіть вдалося наново відкрити для себе кілька європейських країн. Наразі у Шерифович проходить тур із виступами у Швеції та Фінляндії.

Нещодавно у Марії Шерифович народився син

Крім цього, нещодавно, у грудні минулого року співачка повідомила, що стала матір’ю. У неї народився син, якого назвала Маріо. Щоправда, вона скористалася послугами сурогатної матері, а на світ він з’явився в Лос-Анджелесі. Марія обрала США місцем народження дитини, оскільки в цій країні, за її словами, найкраще опанували такий метод народження.

"Велике бажання мати дитину привело мене до цього дуже складного та відповідального процесу. Хоча я кілька разів намагалася виносити вагітність самостійно, через труднощі, які я переживала, мені це не вдавалося. Тож сурогатне материнство виявилося для мене, по суті, єдиним виходом. Мені дуже не хочеться публічно пояснювати медичні причини цього, але сурогатне материнство стало моїм єдиним вибором", — розповіла Марія виданню Blic.

Процес вилучення яйцеклітин Марія Шерифович пройшла ще у 2021 році, і після генетичних досліджень лікарі сказали співачці, що має три здорові ембріони.

Після народження сина вона також заявила, що не хоче віддавати дитину на виховання родичам, а сама цим займатиметься.