Стала жертвою насильства: Куди зникла переможниця Євробачення Дана Інтернешнл

Читать на русском
Автор
13580
Дана Інтернешнл стала першою учасницею Євробачення, яку довелося охороняти
Дана Інтернешнл стала першою учасницею Євробачення, яку довелося охороняти. Фото Getty Images

Дана Інтернешнл так і не досягла світової слави

На початку лютого переможниці Євробачення 1998 року Дані Інтернешнл виповнилося 55 років. Її хіт "Diva"

став першою неангломовною піснею, яка перемогла у цьому конкурсі. Однак на цьому її міжнародна популярність закінчилась. "Телеграф" розповідає, як склалась доля співачки після тріумфу.

Нагадаємо, що раніше ми писали про те, що зараз відбувається в іншої переможниці Євробачення Кончіти Вурст.

Найскандальніший учасник

Дана Інтернешнл досі є найскандальнішою учасницею Євробачення. Коли вона прилетіла до Великобританії, де проходив конкурс, їй довелося надати постійну охорону. Річ у тому, що Дана стала першим трансгендером, який взяв участь у цьому конкурсі. За п’ять років до цього співачка змінила стать з чоловічої на жіночу. Причому операція проводилася у Британії. Був Ярон Коен, а став Шарон. Той факт, що в міжнародному конкурсі візьме участь людина, яка змінила стать, викликала просто бурю обурення повсюди — від її рідного Ізраїлю до Британії. На батьківщині багато хто так і не прийняв цю перемогу, а до цього вимагав взагалі зняти співачку з конкурсу. Що там говорити, навіть не всі її родичі змогли це прийняти. А мати, з якою у хлопчика був найближчий контакт за всі ці роки, так і не відвідала жодного виступу новоявленої доньки.

"Ми з мамою завжди були близькі. Це особливий вид кохання, я ніколи не жила далі, ніж за 100 метрів від неї. Але коли я почала свій гендерний перехід, настав поворотний момент. Моїй матері було важко це прийняти. Відразу після цього вийшла моя перша пісня, а потім Дана стала всесвітньо відомою. Моєї матері було з цим непросто. Деякі члени сім’ї сказали, що я ганьба сім’ї, і перервали з нею всі контакти. Поряд з успіхом я пережила і дуже болючі речі. Нам знадобилося менше ніж рік, щоб знову стати близькими та люблячими матір’ю та дочкою", — розповіла артистка в інтерв’ю Ynetnews.

Історія падіння

Популярність Дани після перемоги тривала недовго. Якщо перший рік популярність була просто божевільною, то потім вона поступово почала танути. Однак цей рік дана провела з помпою. Крім того, що диск з її піснею "Diva" дуже добре розпродався в Ізраїлі про неї ще й вийшов фільм, у якому її порівнюють із принцесою Діаною. Документальний фільм називався "Леді Ді". На додаток до цього у неї з’явилася власна програма на ізраїльському музичному каналі. Тільки весь цей тріумф тривав не так довго. Усього кілька років.

Співачка може скільки завгодно розповідати про те, що вона домосідка та патріотка і тому вона не стала світовою зіркою. Але причина зовсім інша. Так, у неї була пропозиція підписати контракт із однією з найвпливовіших світових компаній SONY Music. Тільки цього не сталося через низку розбіжностей. Дана каже, що вона його не підписала лише тому, що для повноцінної світової розкрутки треба було переїжджати до Лондона чи США. А вона не захотіла залишати рідний дім.

Друга спроба перемогти на Євробаченні у 2011 році провалилася

Насправді всі проблеми були через відсутність таких же потужних пісень. На початку Дана, щоби підтримати свою популярність, випустила каверверсію культової пісні Барбари Стрейзанд "Woman In Love". Проте дива не сталося. У її виконанні вона не стала хітом. Далі з піснями було ще гірше. Вона вирішила привернути до себе увагу як автор. Співачка написала пісню для переможця ізраїльського талант-шоу Боаза Мауди, з якою він у 2008 році вирушив на Євробачення. Хайп навколо цього, звісно ж, був. Дану на цьому конкурсі ніхто не забув. Проте співак із її піснею посів лише 9-е місце. Тоді 2011 року вона вже сама вирушила на цей конкурс зі своєю піснею "Ding Dong". І там на неї чекав повний крах. Колишня переможниця не змогла навіть вийти у фінальну частину конкурсу. Вона не дістала балів від журі та телеглядачів.

Втратило кохання

У особистому житті Дана пережила не менший крах. У неї було одне єдине кохання, але згодом це почуття у неї отрафувалося.

"Все, що стосується відносин — це одна велика брехня. Коли мені було 20 років, на піку мого успіху в Ізраїлі, у мене було одне велике, справжнє кохання. Він був для мене найважливішим. Він змусив мене відчути себе коханою. Я була готова відмовитися від своєї кар’єри заради нього. Але цьому прийшов кінець. Через роки він загинув в аварії на мотоциклі. Після цього щось закрилося всередині. Я прожила це. Я це відчула. Я знаю, що це дає, і вибираю жити без партнера, без стосунків. Кохання і пристрасть проходять. Залишається дружба. Скільки пар дійсно дружать на все життя? І скільки брехні, таємниць та самотності у стосунках цих пар?", — зізналася артистка.

Співачка не приховує, що сексуальні стосунки вона підтримує із різними людьми. Для цього їй достатньо чоловіка на ніч. Вона до них не прив’язується і зовсім не переймається тим, що кожного разу це хтось новий. В результаті це призвело до того, що Дані довелося пережити насильство над собою. Артистка навіть зізналася, що це зробила з нею дуже відома людина, проте подавати на неї до суду або називати ім’я пресі вона не стала.

У результаті артистка перенесла все своє кохання на домашніх вихованців. Буває так, що одночасно у неї мешкає по кілька собак.