Вбивство та відродження Кончіти Вурст: куди зникла епатажна переможниця Євробачення

Читать на русском
Автор
2566
Кончіта Вурст була однією з найбільш шокуючих переможниць Євробачення
Кончіта Вурст була однією з найбільш шокуючих переможниць Євробачення. Фото Getty Images

Чим зараз займається Кончіта Вюрст

Десять років минуло з моменту перемоги на Євробаченні епатажної австрійської співачки та травести-діви Кончіти Вурст із піснею "Rise Like a Phoenix" ("Повстану немов Фенікс"). Після цього фани конкурсу бачили цього бородатого чоловіка в жіночому одязі на Євробаченні 2019 року в Ізраїлі як запрошену зірку. І з того часу у нас мало що про нього було чути. Розповідаємо, куди зникла зірка пісенного конкурсу.

Нагадаємо, що раніше "Телеграф" розповідав, як з’явилася переможна пісня гурту ABBA "Waterloo".

Популярність тривала три роки

Близько трьох років після перемоги на Євробаченні Кончіта Вурст купалася у променях слави та встигла взяти участь у різних прибуткових проектах. Вже влітку 2014 року, за кілька місяців після тріумфу, Кончіта взяла участь у показі колекції модельєра Жан-Поля Готьє, продемонструвавши весільну сукню. Восени вона стала обличчям одного із великих австрійських банків. А вже у грудні один із австрійських журналів назвав її "Людиною року".

Getty Images
У весільній сукні від Готьє

Наступного року успіхи продовжилися. Співачка випустила свій дебютний альбом "Conchita" і всього через тиждень після релізу він очолив рейтинги продаж у її країні. Як наслідок цього успіху Вурст вирушила у своє перше турне Австрією, Німеччиною та Швейцарією. У результаті, у своїй країні вона була визнана двічі поспіль "артистом року".

Шантаж, ВІЛ та провали

В образі Кончіти Вурст виступає співак Томас Нойвірт (1988 року народження). І якщо на сцені у нього все було гаразд, то за її межами життя просто розсипалося. Незабаром після перемоги на конкурсі Томаса покинув його бойфренд. А ще через якийсь час почав шантажувати тим, що розкриє секрет Нойвірта і розповість усьому світу про його ВІЛ-позитивний статус. У підсумку він зробив хід конем і в 2018 році сам написав в Instagram про свою хворобу. За його словами, він зробив це з двох причин. Перше, Томас хотів захистити свою сім’ю від зайвої уваги, яка й так уже знала про діагноз. Друге, Нойвірт не хотів, щоб у когось були важелі впливу на нього. Тим паче, такі. На сьогоднішній момент, після активної терапії, співак уже впорався із цією проблемою. Однак вона далеко не єдина у його житті.

Getty Images
Образ брутального чоловіка не приніс Вурст популярності

Ще до виходу другого альбому артист заявив, що має намір "вбити Кончіту Вурст", бо почувається в цьому образі асексуальним. Тоді ж він наголосив, що не є трансгендером і хоче залишатися чоловіком, який любить чоловіків. Тому планує надалі виступати вже у чоловічому образі та бути брутальнішим. І справді, рано чи пізно від драг-діви не залишилося і сліду. Нойвірт став виступати в чоловічому одязі, носити масивні черевики і справді став схожим на мачо. Щоправда, продовжував виступати під старим псевдонімом. Він випустив кілька пісень. Однак особливої популярності вони, як і новий образ, не принесли.

Getty Images
Новий образ від Кончіти Вурст

Тому Томас поступово почав повертатися до колишнього іміджу, тобто чоловіка в жіночій сукні. Хоча не без експериментів. Наприклад, він сильно шокував своїх фанів, коли з’явився у жіночій сукні, але лисий. Справи не те щоб налагодилися, але пішли краще. Його кліпи у YouTube стали збирати сотні тисяч переглядів. Звісно, це не той успіх, який був одразу після Євробачення, а й не те, як усе було з новим іміджем.

Наразі він підтримує Україну, беручи участь у благодійних концертах, які відбуваються за кордоном.