Не варто цього робити: як помити пластикові вікна та не зіпсувати їх

Читать на русском
Автор
534
Пластик легко пошкодити
Пластик легко пошкодити. Фото freepik.com

Дізнайтесь, чим можна і чим не можна мити вікна

З приходом весни у багатьох господарів заведено робити генеральне прибирання у будинку чи квартирі. І миття вікон входить до обов’язкової програми. Під впливом диму, пилу, опадів рами пластикових вікон жовтіють. Тому окрім видалення пилу перед господарями постає ще одне завдання – чим очистити пожовклі віконні рами.

При цьому потрібно бути особливо уважними при виборі засобів для миття вікон. Деякі можуть лише нашкодити.

Чим не можна мити пластикові вікна

Під час миття пластикових вікон потрібно бути дуже обережним.

  • У жодному разі, навіть якщо рами сильно забруднені або пожовтіли, не можна використовувати високоабразивні та сильні хімічні речовини. Агресивні речовини можуть зашкодити пластику, і вікна з ПВХ ніколи не повернуть свій блиск.
  • Вибілювальні засоби для чищення використовуйте з обережністю.
  • Занадто сильні миючі засоби можуть змінити колір пластику.

Для миття використовуйте відповідні ганчірки. Найкраще підійде м’яка тканина з мікрофібри, бавовняна тканина або губка. Потрібно бути обережним, щоб не подряпати пластикове покриття. Пошкоджена поверхня швидше забрудниться, і її буде складніше очистити під час наступного прибирання.

Білі пластикові вікна найкраще мити м’яким миючим засобом та м’якою тканиною. Це може бути рідина для миття посуду або мило, розчинене у теплій воді. Не використовуйте порошки, оскільки через них може помутніти скло.

Для чищення кольорових пластикових вікон використовуйте неагресивні побутові рідини для чищення різних поверхонь, розведені теплою водою.

Нагадаємо, результат очищення вікон залежить не тільки від засобів, що використовуються, але й від погоди. Мити вікна у сонячний день не рекомендується.