Ви більше не викидатимете шкірку лимона: дізнайтеся, як її застосувати в побуті

Читать на русском
Автор
Ці лайфхаки вам знадобляться
Ці лайфхаки вам знадобляться. Фото menslife.com

У домі буде чистота та приємний аромат

Приготувавши смачний лимонний бісквіт за рецептом Клопотенка, не поспішайте викидати шкірку від цитрусових. З її допомогою можна очистити поверхню та наповнити будинок приємним ароматом.

Крім того, шкірка лимона має антибактеріальні властивості. А лайфхаками, як її використати, поділилися на порталі "Бєлновини".

Як застосувати в побуті лимонну шкірку

Миття та чищення поверхонь

Змішавши шкірку з оцтом, ви отримаєте потужний засіб для очищення різних поверхонь від найстійкіших забруднень. Більше того, цей метод не тільки ефективно бореться із брудом, але й усуває неприємні запахи, надаючи свіжості обробленій поверхні. Для приготування засобу візьміть трохи соку лимона, м’якоті та шкірки, залийте їх оцтом. Дайте суміші настоятися у холодильнику протягом 10 діб. Після цього розчин потрібно розбавити водою в пропорції 1 до 1 і ваш універсальний засіб для прибирання готовий до використання. Нанесіть його на забруднену поверхню і з легкістю позбавтеся неприємних слідів.

Дезінфекція

Шкірка цього цитрусу має потужні антибактеріальні властивості, що робить її відмінним засобом для обробки різних поверхонь. Досвідчені господині радять використовувати шкірку та сік лимона для дезінфекції обробних дощок, гарантуючи тим самим безпеку продуктів та поверхонь у вашій кухні.

Усунення неприємних запахів

Якщо після приготування в кухні залишається неприємний запах, нема потреби турбуватися — лише обсмажте лимонну шкірку всього кілька хвилин, і неприємні аромати будуть усунуті. Щобільше, якщо покласти свіжу шкірку лимона з додаванням кориці та гвоздики, у шафу, можна усунути затхлість і надати речам приємного аромату.

Раніше ми публікували 10 способів використання лимона у побуті. Ці лайфхаки суттєво полегшують життя.