Три секрети зберігання зимових речей, щоб гардероб не зіпсувався

Читать на русском
Автор
502
Одяг може прослужити не один сезон, якщо його правильно зберігати
Одяг може прослужити не один сезон, якщо його правильно зберігати. Фото Ілюстративне фото

Простіше не допустити ураження одягу міллю, аніж боротися з наслідками

Перед тим, як відправляти зимові речі на зберігання варто їх ретельно випрати, навіть якщо це верхній одяг. Це потрібно не тільки, аби прибрати плями.

Портал Steamery зазначає, що міль або інших шкідників приваблює одяг з натуральних матеріалів, таких як бавовна або вовна. Вони віддають перевагу брудним і раніше ношеним речам, ніж чистим. Окрім прання є кілька секретів, які допоможуть зберегти гардероб на зиму в цілості.

Виберіть відповідний спосіб зберігання

Трикотажні речі та светри потрібно складати, тому що на вішалках, вони втрачають форму. Зберігайте одяг у прозорих пластикових коробках, щоб ви могли бачити вміст, не відкриваючи коробку. Якщо у вас немає пластикових контейнерів, можна використовувати прості картонні коробки або коробки для взуття. Пуховики, пальто і куртки слід зберігати на вішалках в мішку для одягу, щоб захистити їх від пилу.

Натуральна зброя проти шкідників

Проти молі та шкідників допоможуть лаванда та кедр. Розпиліть кедрову олію або покладіть шматочки кедрового дерева в ящики для зберігання. Запах кедрового дерева відлякує міль. Лаванду можна використовувати сушену або в олії. В лавандовій олії потрібно змочити ватні диски та покласти на полиці шафи або у ящики для зберігання.

Виберіть відповідне місце для речей

Виберіть місце з низькою вологістю, оскільки вологе повітря може викликати цвіль на вашому одязі. Не зберігайте речі в неопалюваних приміщеннях.

Раніше "Телеграф" розповідав, як зробити ефективний спосіб зберігання речей у вакуумі з підручних матеріалів. Вакуумний мішок є чудовим способом заощадити місце, а зробити його допоможе пилосос.