Ганчірка для прибирання та апельсини: як освіжити губку за допомогою цитрусових

Читать на русском
Автор
1538
Ганчірка для прибирання знову стане чистою і буде приємно пахнути
Ганчірка для прибирання знову стане чистою і буде приємно пахнути. Фото poryadok.ru

Запам’ятайте ці поради

Прибирання в будинку для когось може бути прокляттям, а для інших своєрідною медитацією. Однак, якщо ви ще не запросили додому помічницю, прибирати все одно рано чи пізно доведеться, у чому допомагають ганчірки та мочалки.

Зовні ганчірка може бути чистою, проте якщо від неї неприємно пахне, це може свідчити про активність патогенної флори. Таку ганчірку можна викинути чи освіжити за допомогою апельсинів. Як саме – розповідають "Бєлновини".

Як освіжити ганчірку для прибирання за допомогою апельсинів

Насамперед таку ганчірку необхідно випрати. Її можна залити окропом, додати трохи мила і залишити на деякий час, після чого випрати вручну. Також це можна зробити в пральній машинці, зібравши кілька аксесуарів для прибирання, які потребують прання. Цей процес допоможе вбити більшість мікробів та випрати забруднення. Тоді можна переходити до наступного етапу.

Для початку необхідно підготувати зручну ємність. Після цього влити в неї три ложки звичайного оцту і додати трохи апельсинового соку. Потім натерти цедру та додати її до інших інгредієнтів. Ретельно перемішати всі компоненти та залишити на пів години.

Потім аксесуар необхідно витягнути та залишити на чистій сухій поверхні до висихання. Вранці ганчірку можна використовувати знову. Також можна замінити апельсин на лимон, що має такий же сильний і приємний аромат.

Раніше "Телеграф" розповідав, як відмити плиту від жиру. Також, ми писали, чим очистити тефлонову сковорідку, що пригоріла.