Для таких вареників потрібно 10 хвилин часу та жменя сухофруктів: лінивий рецепт для любителів поспати
- Автор
- Дата публікації
Читать на русском
- Автор
- 2155
Відмінно не тільки до сніданку, а й ситного перекушування або сімейної вечері
Смачні, ніжні вареники з найрізноманітнішими начинками – один із головних символів української кухні. Ми любимо їх і з сиром, і з картоплею, і зі шкварками — рецептів їх неймовірна кількість. До того ж це одна з головних страв під час святкування Масляної.
Якщо ж хочеться зранку вареників з сиром, пропонуємо приготувати їх за лінивим рецептом "На пенсії". Буквально кілька хвилин і у вас на столі ціла тарілка улюбленої страви. До того ж це не тільки ситно та смачно, а й корисно.
Як приготувати ліниві вареники
Інгредієнти:
- сир – 500 р.;
- борошно — 4 ст. л.;
- цукор — 1 ч. л.;
- манна крупа — 2 ст. л.;
- родзинки, курага, чорнослив – до свого смаку;
- сіль — щіпка.
Спосіб приготування:
- Сухофрукти заливаємо гарячою водою на 5-7 хвилин. Через вказаний час зливаємо воду, сухофрукти подрібнюємо ножем або блендером.
- В окрему миску викладаємо сир і перебиваємо його блендером. Додаємо до нього подрібнені сухофрукти, цукор, сіль та манну крупу, все ретельно перемішуємо.
- В отриману масу додаємо борошно, замішуємо тісто. Ділимо його на кілька частин, кожну розкочуємо в ковбаску і нарізаємо на шматочки довжиною близько 2 сантиметрів.
- Заготовки відправляємо в киплячу воду, чекаємо, поки вони випливуть і шумівкою викладаємо в тарілку.
Додаємо вершкове масло та подаємо до столу з домашньою сметаною або медом. Смачного.