Щоб не відмивати всю кухню від бризок: як розігрівати олію на сковороді

Читать на русском
Автор
2104
Тепер готувати стане простіше
Тепер готувати стане простіше. Фото freepik.com

Ви позбавитеся бризок під час смаження

Часто під час приготування пишного омлету чи улюблених оладок олія "стріляє". Це викликає роздратування, дискомфорт, та й кухню доведеться після прибирати.

Разом із "УНІАН" розповімо, як правильно смажити на сковороді, щоб уникнути липкого нальоту на кухонних поверхнях. Виявляється, все дуже просто.

Що робити, щоб олія не стріляла на сковороді

Багато кулінарів перед обсмажуванням продуктів ллють олію на холодну сковорідку, а потім включають вогонь. Виявляється саме з цієї причини з’являються масляні бризки.

Щоб олія не "стріляла", її потрібно налити в розігріту сковорідку. Різкий перепад температур не дасть рідкому продукту розлітатися на всі боки. Неважливо, яку кількість олії ви виливатимете в сковороду — бризок все одно не буде. Сковороду найкраще розігрівати на середньому вогні.

Зрозуміти, що сковорода розігрілася можна за допомогою простої хитрості. Потрібно піднести руку на безпечну відстань до поверхні сковороди. Якщо тепло відчуватиметься, значить сковорідка вже розігріта.

Якщо ви вирішили побалувати близьких млинцями, то запам’ятайте важливий нюанс. Для початку необхідно на помірному вогні трохи розігріти поверхню сковороди, потім змастити її олією за допомогою силіконового пензлика і поставити на вогонь ще трохи розігріватися.

Перевірити, як досягла олія потрібної температури, можна за допомогою хлібних крихт. Потрібно просто невелику кількість відправити на сковороду – якщо вони рівномірно та швидко підсмажувалися, то олія вже розігрілася.

До речі, хрустку картоплю можна посмажити без краплі олії. Можливо, ви навіть не знали, що це можливо.