Проблема зникне: шо робити, щоб їжа не прилипала до сковорідки
- Автор
- Дата публікації
- Автор
Ми підкажемо, що робити, щоб їжа не прилипала.
Чи знайома вам така ситуація: смачна страва раптом починає прилипати до сковорідки під час смаження? Це досить поширена проблема, яка змушує докладати зайвих зусиль на миття посуду.
Але є кілька ефективних способів уникнути цього! Про це пише ТСН.
Ось деякі причини, через які їжа прилипає:
- Використання старої або подряпаної сковорідки. Нерівності сприяють прилипанню.
- Недостатнє змащення жиром або олією перед приготуванням.
- Висока температура під час смаження чи запікання.
- Надмірна кількість рідини у страві, яка випаровується.
Отже, що робити, аби уникнути цієї неприємної ситуації?
- Використовуйте якісну сковорідку з антипригарним покриттям.
- Перед смаженням змастіть сковорідку олією, маслом чи жиром.
- Не перегрівайте сковорідку понад потрібну для страви температуру.
- Накрийте страву кришкою, якщо потрібно утримати рідину всередині.
- Використовуйте силіконові лопатки, аби не подряпати поверхню.
Дотримуючись цих правил, ви зможете уникнути неприємного процесу віддирання прилиплої підгорілої їжі від сковорідки. Якщо їжа таки прилипла, замочіть сковорідку на деякий час у теплій воді з содою — це полегшить процес очищення.
Отже, дотримуючись кількох простих правил під час смаження та випікання, ви з легкістю уникнете неприємного прилипання страв до сковорідки і зможете насолодитися апетитними стравами!
Раніше "Телеграф" розповідав, чим очистити тефлонову сковорідку, що пригоріла. Також, ми писали, як підготувати нову сковороду до використання