Проблема зникне: шо робити, щоб їжа не прилипала до сковорідки

Читать на русском
Автор
Щоб їжа не прилипала, треба правильно підготувати сковорідку (зображення створено за допомогою ШІ)
Щоб їжа не прилипала, треба правильно підготувати сковорідку (зображення створено за допомогою ШІ). Фото Телеграф

Ми підкажемо, що робити, щоб їжа не прилипала.

Чи знайома вам така ситуація: смачна страва раптом починає прилипати до сковорідки під час смаження? Це досить поширена проблема, яка змушує докладати зайвих зусиль на миття посуду.

Але є кілька ефективних способів уникнути цього! Про це пише ТСН.

Ось деякі причини, через які їжа прилипає:

  • Використання старої або подряпаної сковорідки. Нерівності сприяють прилипанню.
  • Недостатнє змащення жиром або олією перед приготуванням.
  • Висока температура під час смаження чи запікання.
  • Надмірна кількість рідини у страві, яка випаровується.

Отже, що робити, аби уникнути цієї неприємної ситуації?

  1. Використовуйте якісну сковорідку з антипригарним покриттям.
  2. Перед смаженням змастіть сковорідку олією, маслом чи жиром.
  3. Не перегрівайте сковорідку понад потрібну для страви температуру.
  4. Накрийте страву кришкою, якщо потрібно утримати рідину всередині.
  5. Використовуйте силіконові лопатки, аби не подряпати поверхню.

Дотримуючись цих правил, ви зможете уникнути неприємного процесу віддирання прилиплої підгорілої їжі від сковорідки. Якщо їжа таки прилипла, замочіть сковорідку на деякий час у теплій воді з содою — це полегшить процес очищення.

Отже, дотримуючись кількох простих правил під час смаження та випікання, ви з легкістю уникнете неприємного прилипання страв до сковорідки і зможете насолодитися апетитними стравами!

Раніше "Телеграф" розповідав, чим очистити тефлонову сковорідку, що пригоріла. Також, ми писали, як підготувати нову сковороду до використання