"Мішанина" на сніданок: ця страва затьмарить навіть улюблений омлет

Читать на русском
Автор
8337
Такий сніданок дуже популярний у Болгарії.
Такий сніданок дуже популярний у Болгарії.. Фото cook.net

Готується просто, виходить ситно

Якщо ви куштували болгарську лазню і вам сподобалося, пропонуємо дізнатися більше про кухню цієї країни. Пропонуємо побалувати себе та рідних новою та незвичайною стравою під назвою "міш-маш".

Ця незвичайна страва перекладається як "мішанина" і являє собою яєчню або омлет із солодким перцем, помідорами та бринзою. Пару помахів руки – і звичайні продукти перетворюються на смачну та ситну страву. Рецептом ділиться Сook.net.

Як приготувати міш-маш

Інгредієнти:

  • солодкий червоний болгарський перець – 1 шт.;
  • сіль — 0,5 ч. л. або на свій смак;
  • цибуля – 1 шт.;
  • помідори — 1 шт.;
  • будь-яка зелень – кілька гілочок;
  • бринза — 100 г;
  • яйця — 2 шт.;
  • рослинна олія – для смаження.

Спосіб приготування:

  1. Цибулю чистимо, нарізаємо кубиками середнього розміру.
  2. З солодкого перцю відрізаємо плодоніжку, очищаємо від насіння та перегородок. Миємо, сушимо та нарізаємо кубиками.
  3. Миємо і нарізаємо кубиками помідор, бринзу — шматочками.
  4. У глибоку миску розбиваємо яйця, солимо і перемішуємо до однорідного стану.
  5. Розігріваємо сковороду з рослинною олією, викладаємо цибулю та болгарський перець. Обсмажуємо на середньому вогні близько 5 хвилин до золотистості. Додаємо помідори, бринзу та зелень, ретельно все перемішуємо.
  6. Заливаємо овочі яєчною масою, рівномірно розподіляємо, накриваємо кришкою і смажимо до готовності.

Якщо вам сподобалася болгарська кухня, пропонуємо скуштувати незвичайні котлетки під назвою кебабчету. Вони затьмарять навіть улюблені котлети.