Хочеться свіжих овочів: на підвіконні в березні можна виростити не тільки зелень

Читать на русском
Автор
Найпростіше на підвіконні вирощувати свіжу зелень
Найпростіше на підвіконні вирощувати свіжу зелень. Фото Meta.ua

З власноруч вирощених овочів та зелені можна приготувати поживні страви

Навесні часто хочеться свіжості. Додати її можна у власний раціон за допомогою свіжих овочів. Зовсім не обов'язково купувати їх за великі кошти на ринку — можна виростити самостійно.

Портал Ruralsprout дає важливу рекомендацію — найкраще вирощувати кожну рослину в окремому горщику або кілька рослин у маленькому віконному ящику. Для вирощування рослин на підвіконні важливо зробити гарний дренаж, щоб коріння не сиділо у мокрому грунті. Також потрібно вчасно підживлювати рослини, використовувати для вирощування гарну дреновану суміш і додавати органічні добрива.

Що можна виростити на підвіконні

Трави

Кулінарні трави — найпростіший вибір для вашого підвіконня. Свіжу зелень можна додати в супи та салати. Також на підвіконні можна виростити такі приправи як чебрець, розмарин, орегано. Якщо ви полюбляєте трав'яні чаї, вам можуть знадобитися м'ята, меліса або ж лаванда.

Мікрогрін

Корисні молоді пагони мікрозелені можна додавати в салат, до супів або їсти просто так. Більшість видів мікрогріну можна вирощувати навіть без грунту.

Кале

Листова капуста кале легко росте на підвіконні, особливо її карликові сорти. Таку капусту можна додавати до овочевих смузі, салатів, супів, рагу тощо.

Маленький буряк

У невеликому розмірі буряк є одним із кількох коренеплодів, які можна вирощувати на підвіконні. Робити це трохи важче і величезні буряки не можна буде виростити самостійно. Бурякова гичка (зелень) може стати основою для салатів.

Редис

Редис — ідеальний коренеплід для вирощування на підвіконні. Йому не потрібно рости в глибокому ґрунті, і більшості сортів редиски потрібно близько місяця, щоб вирости. Як тільки одна партія буде готова, посадіть на її місце другу.

Раніше "Телеграф" розповідав, яким чином в березні можна підготувати свій сад та город до посадки різноманітних рослин у відкритий ґрунт. Підготовка не обмежується прибиранням та розсадою.