Сусіди позаздрять вашій клумбі: коли і як правильно сіяти айстри на розсаду

Читать на русском
Автор
1085
Дізнайтеся, як правильно сіяти айстри на розсаду Новина оновлена 29 лютого 2024, 14:33
Дізнайтеся, як правильно сіяти айстри на розсаду. Фото Pinterest

Корисні поради та тонкощі з вирощування айстр

Красиві пишні айстри влітку – прикраса будь-якої клумби. Різнокольорові квіти, які цвітуть із середини літа аж до перших заморозків неодмінно радують око, а виростити їх можна як із розсади, так і висаджуванням у відкритий ґрунт. "Телеграф" вже розповідав, чим і як підгодувати півонії навесні, а сьогодні ділиться тонкощами вирощування атр із розсади.

Як виявилося, сіяти насіння айстр можна вже з березня, краще робити це у другій половині місяця, пише 24tv.ua. А як це робити правильно, знаємося детальніше.

Коли і як правильно сіяти айстри на розсаду

Перевага розсади айстр у тому, що ви швидше отримаєте квітучі рослини на своїй грядці. Для сіяння розсади вам знадобиться контейнер із бортиками, висотою 5-7 сантиметрів. У нього потрібно насипати городньої землі або купленого в магазині ґрунту. Висійте насіння та припорошіть зверху землею, а потім обросіть водою кімнатної температури.

Контейнер з насінням можна накрити плівкою і потрібно поставити в місце, куди добре дістають сонячні промені. Коли з’являться паростки, повертайте контейнер різними сторонами до сонця, тоді розсада буде рівною та стрункою.

Коли на розсаді з’являться перші листочки, потрібно пересадити її в інший контейнер. При цьому коріння айстр слід підрізати і заглибити у викопану паличкою лунку до сім’ядольних листочків. Не забувайте помірно поливати свою розсаду, коли грунт на поверхні підсихає.

Раніше "Телеграф" розповідав, що робити із подарованим на 8 березня гіацинтом після того, як він відцвіте. Поради для тих, хто хоче зберегти рослину.