Настав час великого садового прибирання: 5 важливих етапів

Читать на русском
Автор
2468
Аби зібрати гарний врожай потрібно добре підготуватися
Аби зібрати гарний врожай потрібно добре підготуватися. Фото Pixabay

Розділивши роботу на етапи, її легше виконувати

Підготовка саду до весни — справа важлива та довготривала. Вона не обмежується згрібанням опалого листя, гілля та іншого сміття, що накопичилось за зиму.

Портал Lovethegarden рекомендує не зволікати та поступово готувати сад та город до весни. Зробивши нетривале прибирання рутиною, можна гарно підготувати ділянку.

Доглядайте за газоном

Якщо у вас є газон — його варто з початком весни привести до ладу. Почати варто з видалення всього сміття та мертвої скошеної трави, дозволяючи газону дихати. Ви також можете використати цей час, щоб вирівняти будь-які нерівності, розпушити землю та додати нове насіння трави.

Знищення бур'янів і підготовка ґрунту

Взимку бур’яни розкошували, але зараз їх потрібно ретельно видалити в рамках підготовки землі. Згрібайте ґрунт, щоб підтримувати повітряний потік і переконатися, що коли ви почнете садити нові багаторічні рослини, вони матимуть найкращий матеріал для росту. Новий верхній шар ґрунту – гарна ідея, коли ви готуєте свій сад до весни.

Догляд за садовими меблями

Пластикові меблі варто помити теплою водою з милом і губкою. Все, що зроблено з дерева, може потребувати додаткової допомоги. Почніть із простого чищення, а потім використовуйте відповідну олію для деревини, щоб ущільнити її та захистити від негоди.

Садовий інвентар

Важливо підтримувати ваш садовий інструмент чистим і справним. Секатори та ножиці потрібно буде заточити та змастити, щоб забезпечити якісний чистий зріз під час використання їх на ваших рослинах.

Позбавтеся від шкідників

Перевірте, чи немає під листям жуків і мух. Деякі види можна зчистити, але інші потребують спеціальної обробки від шкідників.

Раніше "Телеграф" розповідав, як позбутися на городі чи в саду ще одних неприємних гостей — слимаків. Окрім хімічних й механічних, є й народні способи та методи профілактики.