Язик проковтнете: рецепт ніжного домашнього паштету

Читать на русском
Автор
Домашній паштет дуже легко приготувати  (зображення створено за допомогою ШІ) Новина оновлена 01 березня 2024, 11:15
Домашній паштет дуже легко приготувати (зображення створено за допомогою ШІ). Фото Телеграф

Ми підкажемо, як приготувати домашній паштет.

Паштет – це універсальна закуска, яку можна подати на сніданок, обід або вечерю. Його можна намазати на хліб, використовувати як начинку для тарталеток або рулету, або ж просто насолодитися ніжним смаком, запиваючи келихом вина.

У цій статті ми поділимося з вами рецептами домашнього паштету, які стануть окрасою вашого столу.

1. "Класичний дует": паштет з печінки та вершкового масла

  • Інгредієнти:
  • 500 г курячої або яловичої печінки
  • 100 г вершкового масла
  • 1 цибулина
  • 1 морква
  • 1 ст. л. вершків
  • сіль, перець
  • мускатний горіх
  • Приготування:
  • Печінку промити, відварити до готовності, охолодити та подрібнити в блендері.
  • Цибулю дрібно нарізати та обсмажити до золотистого кольору.
  • Моркву натерти на крупній тертці та обсмажити.
  • Змішати печінку, цибулю, моркву, вершки, вершкове масло, сіль, перець, мускатний горіх.
  • Подрібнити масу блендером до однорідної консистенції.

2. "Пікантний фейєрверк": паштет з печінки та грибів

  • Інгредієнти:
  • 500 г курячої або яловичої печінки
  • 200 г грибів (шампіньйони, білі гриби)
  • 1 цибулина
  • 1 ст. л. вершків
  • 50 г вершкового масла
  • сіль, перець
  • чебрець
  • Приготування:
  • Печінку промити, відварити до готовності, охолодити та подрібнити в блендері.
  • Гриби нарізати кубиками та обсмажити.
  • Цибулю дрібно нарізати та обсмажити до золотистого кольору.
  • Змішати печінку, гриби, цибулю, вершки, вершкове масло, сіль, перець, чебрець.
  • Подрібнити масу блендером до однорідної консистенції.

3. "Овочева симфонія": паштет з овочів

  • Інгредієнти:
  • 2 баклажани
  • 2 цукіні
  • 1 цибулина
  • 1 болгарський перець
  • 2 ст. л. оливкової олії
  • 100 г вершкового сиру
  • сіль, перець
  • базилік
  • Приготування:
  • Баклажани та цукіні нарізати кубиками, посолити, залишити на 30 хвилин, щоб вийшла гіркота.
  • Цибулю та болгарський перець дрібно нарізати.
  • Овочі обсмажити на оливковій олії.
  • Змішати овочі, вершковий сир, сіль, перець, базилік.
  • Подрібнити масу блендером до однорідної консистенції.

Паштет подаємо разом із домашнім хлібом. А якщо ви любите печінку, рекомендуємо приготувати неймовірний копійчаний святковий салат із цього субпродукту.