Цей тирамісу можна їсти без докорів совісті: рецепт, за який талія подякує

Читать на русском
Автор
19392
Ви приготуєте такий десерт просто та легко
Ви приготуєте такий десерт просто та легко. Фото shuba.life

Відмінний варіант і до сімейного чаювання, і до свята

Тирамісу є одним із найвідоміших італійських десертів у світі. У цього десерту ніжний аромат і легка текстура, а його ніжний кремовий смак зачаровують з першої ложки. Це не десерт, а справжній витвір мистецтва.

Якщо ви переживаєте за свою фігуру, разом із Shuba пропонуємо приготувати легкий варіант тирамісу. Сир маскарпоне в цьому рецепті ми замінимо на грецький йогурт, не використовуватимемо цукор, а ягодами або горіхами за бажанням тільки прикрасимо десерт.

Як приготувати тирамісу

Інгредієнти на 2 порції:

  • какао – 1 ст. л.;
  • печиво біскотті — 18 шт.;
  • грецький йогурт – 300 г;
  • розчинна кава – 1 ст. л.

Спосіб приготування:

  1. Каву розчиняємо в половині чашки гарячої води та даємо трохи охолонути.
  2. Буквально на кілька секунд опускаємо 6 шт. біскотті в каву та викладаємо їх рівним шаром на дно глибокої тарілки.
  3. Перший шар печива покриваємо третьою частиною йогурту. Зверху викладаємо ще 6 просочених кавою біскотті та покриваємо їх йогуртом. Повторюємо, доки не закінчиться печиво. Останнім шаром має бути йогурт.
  4. Через ситечко посипаємо тирамісу какао і відправляємо в холодильник на 3-4 години.

Рекомендуємо також приготувати торт "Мурашник". Ласунам точно сподобається!