Ми підкажемо, як приготувати тірамісу.
Тірамісу — це класичний італійський десерт, який складається з бісквітних коржів, просочених кавою, і крему на основі маскарпоне, яєць і цукру. Цей десерт має ніжний, вишуканий смак і аромат, а також легку текстуру.
Історія тірамісу
Тірамісу має довгу і цікаву історію. Він був винайдений в Тоскані в 17 столітті. Спочатку цей десерт називався Дівчина з Сан-Джемініано, і він був присвячений святій Катерині з Сан-Джемініано.
У 1960-х роках тірамісу став популярним у всій Італії. А в 1980-х роках він поширився по всьому світу.
Складові
Для приготування класичного тірамісу вам знадобляться такі інгредієнти:
- 250 г бісквітних коржів савоярді
- 250 г маскарпоне
- 2 яйця
- 100 г цукру
- 250 мл міцної кави
- 100 мл лікеру "Амаретто"
- трохи какао-порошку для посипання
Приготування
- Приготуйте каву і дайте їй охолонути.
- Збийте маскарпоне з цукром і яйцями до однорідної маси.
- Окунайте бісквітні коржі в каву і викладайте їх на дно форми для торта.
- На бісквіти викладіть шар крему і трохи лікеру "Амаретто".
- Повторюйте шари, поки не закінчаться всі інгредієнти.
- Закрийте форму харчовою плівкою і приберіть тірамісу в холодильник на 6-8 годин.
- Перед подачею посипте тірамісу какао-порошком.
Тірамісу — це справжній шедевр італійської кухні. Цей десерт обов'язково сподобається вам і вашим гостям.
Раніше "Телеграф" розповідав, про рецепт пирога, без якого італійці не святкують Різдво. Також ми ділились рецептом простого та швидкого печива до чаю.