Гості будуть в захваті: рецепт тірамісу

Читать на русском
Автор
14015
Тірамісу сподобаєтьс навіть найбільшим гурманам (зображення створено за допомогою ШІ)
Тірамісу сподобаєтьс навіть найбільшим гурманам (зображення створено за допомогою ШІ). Фото Телеграф

Ми підкажемо, як приготувати тірамісу.

Тірамісу — це класичний італійський десерт, який складається з бісквітних коржів, просочених кавою, і крему на основі маскарпоне, яєць і цукру. Цей десерт має ніжний, вишуканий смак і аромат, а також легку текстуру.

Історія тірамісу

Тірамісу має довгу і цікаву історію. Він був винайдений в Тоскані в 17 столітті. Спочатку цей десерт називався Дівчина з Сан-Джемініано, і він був присвячений святій Катерині з Сан-Джемініано.

У 1960-х роках тірамісу став популярним у всій Італії. А в 1980-х роках він поширився по всьому світу.

Складові

Для приготування класичного тірамісу вам знадобляться такі інгредієнти:

  • 250 г бісквітних коржів савоярді
  • 250 г маскарпоне
  • 2 яйця
  • 100 г цукру
  • 250 мл міцної кави
  • 100 мл лікеру "Амаретто"
  • трохи какао-порошку для посипання

Приготування

  1. Приготуйте каву і дайте їй охолонути.
  2. Збийте маскарпоне з цукром і яйцями до однорідної маси.
  3. Окунайте бісквітні коржі в каву і викладайте їх на дно форми для торта.
  4. На бісквіти викладіть шар крему і трохи лікеру "Амаретто".
  5. Повторюйте шари, поки не закінчаться всі інгредієнти.
  6. Закрийте форму харчовою плівкою і приберіть тірамісу в холодильник на 6-8 годин.
  7. Перед подачею посипте тірамісу какао-порошком.

Тірамісу — це справжній шедевр італійської кухні. Цей десерт обов'язково сподобається вам і вашим гостям.

Раніше "Телеграф" розповідав, про рецепт пирога, без якого італійці не святкують Різдво. Також ми ділились рецептом простого та швидкого печива до чаю.