Телефон швидко розряджається? 5 способів продовжити тривалість роботи батареї

Читать на русском
Автор
594
Power Bank — це чудовий спосіб зарядити смартфон або планшет у дорозі
Power Bank — це чудовий спосіб зарядити смартфон або планшет у дорозі. Фото mc.today

Користувач може впливати на те, як телефон витрачає заряд

Існує багато лайфхаків, як продовжити життя свого смартфона та його батареї. Однак, якщо вже телефон почав сідати швидше, є деякі хитрощі, як можна зробити цей процес повільнішим.

Американська асоціація пенсіонерів поділилась корисними способами зекономити заряд батареї. Їх можна застосовувати на різних видах техніки.

Затемніть екран

Зменшіть яскравість будь-якого екрана принаймні наполовину, щоб зберегти заряд батареї. Зазвичай це можна знайти в області "Параметри" або "Налаштування". На пристроях Android двічі проведіть униз від верхнього краю екрана. Унизу ліворуч від тонкої смуги ви побачите значок сонця. Вручну зменште яскравість телефону або планшета, провівши пальцем уздовж цієї лінії.

Використовуйте режим енергозбереження

Багато сучасних смартфонів дозволяють увімкнути його в налаштуваннях. Зазвичай він затемнює дисплей та вимикає несуттєві функції. Пристрої з низьким зарядом батареї іноді автоматично перемикаються в режим енергозбереження, коли залишається приблизно 20 відсотків заряду.

Слідкуйте за енергомісткими програмами

Батарея розряджатиметься швидше, якщо ви використовуєте його для завдань, які потребують більше ресурсів системи, як-от перегляд відео чи ігри. Інші додатки, які вимагають великої обчислювальної потужності, а отже, і заряду батареї, включають програми для візуалізації зображень у 3D, складні ігри, редагування відео чи зображень.

Оновіть операційну систему

На всіх своїх пристроях не забувайте завантажувати та встановлювати всі оновлення операційної системи, коли вони доступні. Виробники постійно випробовують нові способи покращення керування живленням і виправлення програмних помилок, які також можуть вплинути на продуктивність акумулятора.

Зменште кількість push-повідомлень

Якщо є можливість, вимкніть служби push або зменште частоту сповіщень смартфоном про нову інформацію, таку як вхідна електронна пошта, оновлення ігор, спортивні результати в реальному часі тощо. Оновлення вимагають, щоб ваш телефон регулярно звірявся з комп’ютерами компанії через Інтернет. Можна вимкнути сповіщення окремо для програм, які мало використовуються, у розділі налаштувань вашого смартфона в розділі "Налаштування" — "Сповіщення" Крім того, виробники телефонів дозволяють вимкнути бездротові функції, які вам зараз не потрібні, щоб заощадити заряд акумулятора. Це включає Bluetooth, GPS, NFC і Wi-Fi.

Раніше "Телеграф" розповідав, що не можна робити зі смартфоном, аби він передчасно не зламався. Серед очевидних речей є й ті, про які здогадується не кожен.