Як відчистити куртку чи пальто без прання: прості лайфхаки (відео)

Читать на русском
Автор
Відчистити плями від макіяжу можна не перучи куртку
Відчистити плями від макіяжу можна не перучи куртку. Фото lifestyle.today.ua

Не весь верхній одяг можна прати, а для серйозних забруднень може знадобитися хімчистка

Дощ, сніг, негода — все це псує зовнішній вид верхнього одягу. Куртку або пальто варто ретельно доглядати, щоб вони не виглядали неохайно, однак іноді попрати їх немає можливості.

Виробник верхнього одягу рекомендує, як можна доглядати за своїми куртками та пуховиками. Зазначається, що варто видаляти бруд поки він не в'ївся остаточно.

Очистіть куртку

Після будь-якого дня проведеного на вулиці на куртці може опинитися бруд. Будь-який видимий бруд потрібно зчистити м'якою щіткою. Треба завжди чистити щіткою обережно, у напрямку від швів, щоб не пошкодити матеріал.

Відчистіть плями точково

Замість того, щоб прати всю куртку, очистьте пляму точково. Використовуйте м’який миючий засіб, розведений у теплій воді, і м’яку тканину, щоб обережно очистити область. Уникайте використання гарячої води або агресивних хімікатів. Серед м'яких матеріалів, які використовують для очищення верхнього одягу, лідирують звичайна тканина, вологі серветки вимочені в потрібному мильному розчині та звичайні губки для посуду. Якщо у вас на вовняному пальто більш серйозні забруднення, їх можна чистити зубною щіткою.

Для видалення плям від макіяжу спробуйте використати суміш рівних частин води й оцту, нанести її на пляму й обережно промокнути чистою тканиною. Для інших плям використовуйте засіб для виведення плям, спеціально розроблений для делікатних тканин. Завжди перевіряйте невелику, непомітну ділянку, перш ніж наносити безпосередньо на пляму.

Провітрюйте куртки та пальто

Куртки можуть почати набувати запахів повсякденного життя. Щоб освіжити куртку, повісьте її в добре провітрюваному приміщенні.

Невеличкий лайфхак: перевірити чи підходить миючий засіб для вашого верхнього одягу можна за допомогою ватної палички. Змочіть її кількома краплями води, змішаної з миючим засобом і злегка потріть крихітну частину пальто чи куртки. Якщо фарба не переходить на ватну паличку, цим миючим засобом можна користатися.

Раніше "Телеграф" розповідав, яким чином підготувати зимове взуття для зберігання. Його також потрібно відчистити та освіжити.