Перетворіть складну роботу на гру: чистимо рибу без зусиль

Читать на русском
Автор
1188
Прості та легкі способи чищення риби
Прості та легкі способи чищення риби. Фото krivbass.city

Луска не розлітатиметься по кухні

Різні рибні страви часто присутні на наших столах. Однак чищення риби — не найприємніше заняття: луска насилу відокремлюється від тіла риби і розлітається по всій кухні.

Щоб зробити цей процес швидким та простим, кулінари вигадують різні хитрощі. Разом з "УНІАН" поділимося простими та приємними способами зробити цей процес максимально легким.

Як швидко почистити рибу від луски

У ресторанах кухарі часто чистять рибу окропом. Для цього її слід помістити в каструлю і вилити окріп так, щоб вода повністю покрила рибу.

Після цього необхідно занурити її в холодну воду, провести ножем проти зростання лусочок — і риба очиститься легко і просто. Такий спосіб особливо ефективний для молодої та дрібної риби.

Рибу можна легко очистити, якщо замочити в каструлі з холодною водою на 15 хвилин. За цей час луска стане трохи м’якшою і її можна буде акуратно зняти. Чистити рибу потрібно прямо в каструлі, починаючи з хвоста і просуваючись до голови — так луска залишиться у воді та не забруднить кухню.

Велику рибу можна легко почистити скребком. Для цього покладіть її на газету та чистьте, роблячи рухи від хвоста в голові. А щоб риба не ковзала в руці, намочіть пальці та посипте їх сіллю.

Раніше ми розповідали, як правильно вибирати рибу. Так ви принесете додому новий продукт.