Ресторанна страва зі звичайного хека: приголомшлива вечеря за копійки
- Автор
- Дата публікації
Читать на русском
- Автор
- 5298
Сім’я з’їсть — за вуха не відтягнете
Якщо ви думаєте, як ситно та бюджетно нагодувати свою родину, вам "допоможе" хек. Це не тільки смачна та корисна риба, але ще й бюджетна. Страви з хека — чудовий варіант для сімейного обіду або вечері.
Саме тому ми із Shuba пропонуємо посмажити рибу в клярі, але не у звичному, а сирному. Рибка вийде соковитою та ніжною – близькі будуть запитувати, в якому ресторані ви замовляли страву.
Як приготувати хек у сирному клярі
Інгредієнти на 4 порції:
- хек, філе — 4 шт.;
- яйця курячі — 3 шт.;
- борошно пшеничне — 130 г;
- сир твердий — 60 г;
- олія соняшникова — 30 г;
- сіль, перець чорний мелений — до свого смаку.
Спосіб приготування:
- Філе хека миємо, видаляємо шкірку і нарізаємо шматочками приблизно по 5 см. Солимо і перчимо кожен шматочок.
- Яйця збиваємо в окремій мисці. Постійно помішуючи, поступово додаємо 50 г борошна.
- Твердий сир натираємо на маленькій тертці, додаємо в кляр і все ретельно перемішуємо.
- В окрему тарілку насипаємо борошно, що залишилося. У сковороді розігріваємо соняшникову олію.
- Підготовлену рибу обвалюємо в борошні, занурюємо в сирний кляр і обсмажуємо з кожного боку приблизно по 7-8 хвилин до золотистої скоринки.
До речі, з хека можна також приготувати приголомшливий суп. Спробуйте і вам обов’язково сподобається.