Ресторанна страва зі звичайного хека: приголомшлива вечеря за копійки

Читать на русском
Автор
5308
Така рибка доречна і для свята, і для сімейного обіду.
Така рибка доречна і для свята, і для сімейного обіду.. Фото shuba.life

Сім’я з’їсть — за вуха не відтягнете

Якщо ви думаєте, як ситно та бюджетно нагодувати свою родину, вам "допоможе" хек. Це не тільки смачна та корисна риба, але ще й бюджетна. Страви з хека — чудовий варіант для сімейного обіду або вечері.

Саме тому ми із Shuba пропонуємо посмажити рибу в клярі, але не у звичному, а сирному. Рибка вийде соковитою та ніжною – близькі будуть запитувати, в якому ресторані ви замовляли страву.

Як приготувати хек у сирному клярі

Інгредієнти на 4 порції:

  • хек, філе — 4 шт.;
  • яйця курячі — 3 шт.;
  • борошно пшеничне — 130 г;
  • сир твердий — 60 г;
  • олія соняшникова — 30 г;
  • сіль, перець чорний мелений — до свого смаку.

Спосіб приготування:

  1. Філе хека миємо, видаляємо шкірку і нарізаємо шматочками приблизно по 5 см. Солимо і перчимо кожен шматочок.
  2. Яйця збиваємо в окремій мисці. Постійно помішуючи, поступово додаємо 50 г борошна.
  3. Твердий сир натираємо на маленькій тертці, додаємо в кляр і все ретельно перемішуємо.
  4. В окрему тарілку насипаємо борошно, що залишилося. У сковороді розігріваємо соняшникову олію.
  5. Підготовлену рибу обвалюємо в борошні, занурюємо в сирний кляр і обсмажуємо з кожного боку приблизно по 7-8 хвилин до золотистої скоринки.

До речі, з хека можна також приготувати приголомшливий суп. Спробуйте і вам обов’язково сподобається.