Пальчики оближете: рецепт моркви по-корейськи

Читать на русском
Автор
9120
Морква по-корейськи - це чудовий варіант закуски (зображення створено за допомогою ШІ)
Морква по-корейськи - це чудовий варіант закуски (зображення створено за допомогою ШІ). Фото Телеграф

Ми підкажемо, як приготувати моркву по-корейськи.

Морква по-корейськи – це не лише апетитна закуска, але й справжня кулінарна феєрія, де пікантність перцю гармоніює з солодкістю моркви та ароматом спецій. Ця страва не лише смачна, але й корисна. Морква багата на вітамін А, який необхідний для зору, а також на інші вітаміни та мікроелементи.

Приготувати моркву по-корейськи вдома не складно. Вам знадобиться лише кілька простих інгредієнтів та трохи терпіння. Про це пише Уніан.

Інгредієнти:

  • 500 г моркви
  • 1 цибулина
  • 2 ст. л. олії
  • 1 ст. л. оцту 9%
  • 1 ч. л. цукру
  • 1/2 ч. л. солі
  • 1/2 ч. л. коріандру
  • 1/4 ч. л. чорного перцю
  • 1/4 ч. л. червоного перцю
  • 1 зубчик часнику (за бажанням)

Приготування:

1. Підготовка:

  • Очистіть моркву та натріть її на спеціальній тертці для корейської моркви.
  • Подрібніть цибулю.
  • Пропустіть часник через часникодавку (за бажанням).

2. Маринад:

  • Змішайте олію, оцет, цукор, сіль, коріандр, чорний та червоний перець.

3. З'єднання:

  • Додайте маринад до моркви, ретельно перемішайте.
  • Додайте цибулю та часник (за бажанням), знову перемішайте.
  • Залиште моркву маринуватися в холодильнику мінімум на 2 години, а краще на ніч.

4. Подача:

  • Подавайте моркву по-корейськи як закуску або салат.

Порада:

  • Для більш пікантного смаку можна додати до маринаду 1/2 ч. л. гострого корейського перцю.
  • Також можна додати до страви подрібнену зелень петрушки або кінзи.
  • Моркву по-корейськи можна зберігати в холодильнику до 5 днів.

Морква по-корейськи – це не лише смачна, але й корисна закуска, яка стане окрасою будь-якого столу.

Також ми ділились рецептом соковитого салату з ковбасою. А якщо вам потрібна ситніша закуска, зверніть увагу на цей рецепт салату "Швейцарський".