Якщо гості дзвонять у двері: як прибрати кухню за 15 хвилин

Читать на русском
Автор
2355
Прибирання буде легким і швидким
Прибирання буде легким і швидким. Фото pexels.com

Правильний порядок дій перетворить роботу на гру

На кухні ми проводимо багато часу. Саме тому дуже важливо, щоб ця кімната була чистою.

Однак вона може перетворитися на суцільний хаос за лічені хвилини. Достатньо попити чаю — і в мийці накопичився посуд, на стільниці з’явилися плями, а на столі крихти та крупинки цукру. Разом з OBOZ.UA розповімо, як витратити на прибирання лише 15 хвилин. Ці хитрощі вам знадобляться, якщо гості на порозі чи ні часу та сил на прибирання.

Як прибрати кухню за 15 хвилин

Для швидкого прибирання важливо усунути безлад — помити брудне і розставити все по своїх місцях. Деякі етапи – чищення витяжки чи миття підлоги – можна пропустити.

Прибирання варто почати з миття посуду. Відсутність чашок, страв та столових приладів полегшить вам збирання будь-яких поверхонь. Якщо посуд буде зібраний, на кухні вже буде набагато чистіше.

Тепер необхідно протерти всі поверхні. Якщо на стільницях є липкі плями та кольорові сліди, можна промити їх мильним розчином, потім необхідно змити та продезінфікувати поверхні. Потрібно просто побризкати помиту поверхню, залишити на 5 хвилин і відполірувати серветкою з мікрофібри.

Наліт вапна на раковині від жорсткої води дуже псує вигляд кухні. Щоб швидко позбутися від нього, потрібно змішати в рівних пропорціях білий оцет з рідиною для миття посуду. Необхідно почистити цим засобом змішувач і миття, залишити його на 5 хвилин, після змити.

Також обов’язково необхідно винести сміття. Сховати відро не вдасться – його видасть запах.

Також варто протерти електроприлади теплою водою з декількома краплями для миття посуду. Завершити процедуру можна поліруванням поверхонь сухою мікрофіброю.

Якщо ж необхідно вимити підлогу, краще починати з віника або пилососа – при приготуванні та вживанні їжі виникає чимало крихт. Найкращий результат буде при комбінації сухого чищення з миттям.

Насамкінець варто подивитися на стані кухонного текстилю. Несвіжі рушники слід відправити у пральну машину, замінивши на нові. До того ж можна запалити ароматичну свічку або поставити аромалампу, щоб наповнити приміщення приємним ароматом.

Раніше ми розповідали, як прибрати запахи на кухні. Вам знадобляться ці хитрощі.