Помилки на кухні: що не можна робити з посудом, щоб не зіпсувати

Читать на русском
Автор
1659
Pexels

Уникайте цих семи помилок під час чищення кухонного посуду

Миття посуду — не найскладніша частина хатніх справ. І здається, що у цьому процесі немає нічого складного. Деякі господині навіть примудряються обходитися без миючого засобу.

Насправді навіть просте замочування може безповоротно зіпсувати кухонне начиння. Як пише Homes and gardens, є щонайменше 7 помилок, які часто допускають під час миття посуду і тим самим скорочують термін його служби.

Помилки, які псують посуд

1. Миття гарячої сковороди чи каструлі. Під час чищення посуду зачекайте, поки він охолоне. Додавання холодної води до гарячої каструлі або сковороди може призвести до деформації чавуну або нержавіючої сталі через різкий перепад температури. Це зруйнує захисне покриття і їжа сильно прилипатиме до поверхні.

2. Використання металевих мочалок для очищення антипригарного покриття. Сковороди з антипригарним покриттям за своєю природою дуже легко чистити, якщо їх правильно доглядати. Замість абразивної мочалки використовуйте для миття губку або тканину з мікрофібри та натуральний засіб для миття посуду. Якщо їжа прилипла, замочіть посуд у теплій мильній воді, а потім обережно потріть його м’якою тканиною або губкою.

3. Замочування дерев’яного начиння. Дерев’яне начиння потрібно мити відразу після використання і завжди вручну. Ніколи не кладіть дерев’яну дошку в посудомийну машину і не залишайте її в раковині, повній води. Дерев’яні обробні дошки рекомендується регулярно обробляти олією та бджолиним воском після миття та сушіння. Також їх слід зберігати у сухому місці, але стежити, щоб предмети при цьому не пересихали та не розтріскувалися.

4. Миття в посудомийній машині. Деякі речі не рекомендується поміщати в посудомийну машину, якщо ви хочете, щоб вони мали кращий вигляд і служили вам довше. Каструлі та сковорідки з антипригарним покриттям, дерев’яні та гострі предмети завжди потрібно мити вручну.

5. Замочування чавуну. Посуд із чавуну в жодному разі не можна замочувати й тим більше поміщати в посудомийну машину. Це може призвести до іржі та пошкодження покриття. Натомість очистіть чавун неабразивною губкою та натуральним засобом для миття посуду.

6. Використання великої кількості засобу для миття. Достатньо однієї чайної ложки ефективного миючого засобу на цілу раковину брудного посуду. Щоб краще контролювати кількість миючого засобу, рекомендується використовувати пляшечки з помпою.

7. Миття посуду без замочування. Хоча деяке кухонне начиння і не можна замочувати, для решти посуду це може виявитися економічним та ефективним способом очищення. Перед замочуванням зіскребіть залишки їжі та жир у відро для сміття, а потім швидко помістіть предмети в гарячу мильну воду, щоб їжа не затверділа. Залиште на п’ять хвилин, перш ніж мити вручну.

Раніше "Телеграф" розповідав, як відмити нагар зі сковороди. У цьому допоможуть оцет чи газована вода.