Швидкий "Наполеон" за 15 хвилин: найпростіший домашній торт

Читать на русском
Автор
58591
Такий десерт дуже просто приготувати
Такий десерт дуже просто приготувати. Фото Портал "Пляшка"

Відмінний простий десерт до чаю чи кави

Ми розповідали, як приготувати апетитний торт "Червоний оксамит". Якщо ж довго возитись не хочеться, пропонуємо звернути увагу на наступний рецепт. На цей лінивий "Наполеон" ви витратите всього 15 хвилин вашого часу. Ще кілька годин в холодильнику — і розкішний десерт можна подавати.

А на смак цю варіацію практично неможливо відрізнити від класичного "Наполеона". На Ukr.Media розповіли, як його приготувати.

Інгредієнти:

  • 400 г листкового печива;
  • 70 мл холодної води;
  • 30 г вершкового масла.

Для крему:

  • 20 г швидкорозчинного желатину;
  • 100 г цукру;
  • 2 яйця;
  • 10 г ванільного цукру;
  • 30 г кукурудзяного крохмалю;
  • 500 мл молока.

Спосіб приготування:

  1. Заливаємо желатин холодною водою. Перемішуємо і залишаємо на 5-10 хвилин для набухання.
  2. З'єднуємо в сотейнику з товстим дном цукор, яйця, ванільний цукор, крохмаль і молоко. Ретельно перемішуємо, щоб не було грудочок.
  3. Нагріваємо на середньому вогні, постійно помішуючи, до загусання. Додаємо вершкове масло до гарячого крему, перемішуємо. Вводимо набряклий желатин, перемішуємо.
  4. Нарізаємо листкове печиво на невеликі шматочки. Відкладаємо невелику кількість крихти для оформлення.
  5. З'єднуємо заварний крем з крихтою, перемішуємо. Застеляємо дно форми харчовою плівкою, боки — ацетатною плівкою.
  6. Викладаємо масу у форму, розрівнюємо. Зверху на торт викладаємо крихту, що залишилася. Прибираємо десерт у холодильник на 3-4 години.

Залишилось акуратно вийняти застиглий торт з форми. Також ми розповідали, як приготувати апетитний сметанник.