Швидкий "Наполеон" за 15 хвилин: найпростіший домашній торт
- Автор
- Дата публікації
Читать на русском
- Автор
- 58519
Відмінний простий десерт до чаю чи кави
Ми розповідали, як приготувати апетитний торт "Червоний оксамит". Якщо ж довго возитись не хочеться, пропонуємо звернути увагу на наступний рецепт. На цей лінивий "Наполеон" ви витратите всього 15 хвилин вашого часу. Ще кілька годин в холодильнику — і розкішний десерт можна подавати.
А на смак цю варіацію практично неможливо відрізнити від класичного "Наполеона". На Ukr.Media розповіли, як його приготувати.
Інгредієнти:
- 400 г листкового печива;
- 70 мл холодної води;
- 30 г вершкового масла.
Для крему:
- 20 г швидкорозчинного желатину;
- 100 г цукру;
- 2 яйця;
- 10 г ванільного цукру;
- 30 г кукурудзяного крохмалю;
- 500 мл молока.
Спосіб приготування:
- Заливаємо желатин холодною водою. Перемішуємо і залишаємо на 5-10 хвилин для набухання.
- З'єднуємо в сотейнику з товстим дном цукор, яйця, ванільний цукор, крохмаль і молоко. Ретельно перемішуємо, щоб не було грудочок.
- Нагріваємо на середньому вогні, постійно помішуючи, до загусання. Додаємо вершкове масло до гарячого крему, перемішуємо. Вводимо набряклий желатин, перемішуємо.
- Нарізаємо листкове печиво на невеликі шматочки. Відкладаємо невелику кількість крихти для оформлення.
- З'єднуємо заварний крем з крихтою, перемішуємо. Застеляємо дно форми харчовою плівкою, боки — ацетатною плівкою.
- Викладаємо масу у форму, розрівнюємо. Зверху на торт викладаємо крихту, що залишилася. Прибираємо десерт у холодильник на 3-4 години.
Залишилось акуратно вийняти застиглий торт з форми. Також ми розповідали, як приготувати апетитний сметанник.