Язик проковтнете: рецепт ніжних, як пух пиріжків з грибами

Читать на русском
Автор
10169
Пиріжки з грибами - чудовий варінант перекусу (зображення створено за допомогою ШІ)
Пиріжки з грибами - чудовий варінант перекусу (зображення створено за допомогою ШІ). Фото Телеграф

Ми підкажемо, як приготувати пиріжки з грибами.

Пиріжки – це не просто апетитна випічка, а й затишок домашнього вогнища. Ароматні пиріжки з грибами та сиром зігріють вас у холодний день та подарують смачне відчуття домашнього тепла.

Інгредієнти:

Для тіста:

  • 500 г борошна
  • 250 мл теплого молока
  • 10 г сухих дріжджів
  • 1 столова ложка цукру
  • 1/2 чайної ложки солі
  • 50 г вершкового масла

Для начинки:

  • 500 г лісових грибів (білі, підберезники, лисички)
  • 1 цибулина
  • 1 столова ложка вершкового масла
  • 100 г твердого сиру
  • Сіль та перець за смаком

Для змащування:

  • 1 яйце
  • 1 столова ложка молока

Приготування:

  1. Приготуйте тісто: розчиніть дріжджі та цукор у теплому молоці. Залиште на 10 хвилин.
  2. Додайте: борошно, сіль, розтоплене вершкове масло та опару. Замісіть м'яке тісто.
  3. Накрийте: накрийте тісто рушником і залиште в теплому місці на 1 годину.
  4. Підготуйте начинку: помийте та подрібніть гриби.
  5. Обсмажте: на вершковому маслі обсмажте цибулю до золотистого кольору, додайте гриби, посоліть, поперчіть і тушкуйте до готовності.
  6. Охолодіть: начинку охолодіть.
  7. Формування пиріжків: тісто розділіть на шматочки, сформуйте кульки.
  8. Розкачайте: кожну кульку розкачайте в коло.
  9. Начинка: на середину викладіть начинку, посипте тертим сиром.
  10. Защипніть: краї тіста защипніть, формуючи пиріжок.
  11. Випікання: деко застеліть пергаментом, викладіть пиріжки, змастіть яйцем, змішаним з молоком.
  12. Випікайте: випікайте в розігрітій до 180°C духовці 20-25 хвилин до золотистого кольору.

Порада:

  • Замість лісових грибів можна використовувати печериці.
  • Також можна додати до начинки зелень, наприклад, кріп або петрушку.

Пиріжки з грибами та сиром "Лісовий скарб" – це апетитна та ароматна випічка, яка стане чудовим доповненням до вашого столу.

Готові пиріжки за бажанням посипаємо подрібненим часником і подаємо з улюбленим напоєм. Раніше ми писали, як приготувати піци-оладки за десять хвилин.