Такими пиріжками нагодуєте всю сім'ю: візьміть два яйця та головку капусти

Читать на русском
Автор
34439
Пишні, смачні, апетитні, для всієї родини
Пишні, смачні, апетитні, для всієї родини. Фото maisternia-idei.com.ua

Пиріжки виходять дуже ароматними

Якщо фаршу вдома не знайшлося, а смачних ситних пиріжків хочеться — виручить головка капусти. Її не лише можна потушкувати з томатом, але й приготувати страву, яка може бути основною або смакуватиме, як перекус.

Йдеться про бюджетні капустяні пиріжки, що готуються з цього овочу, двох яєць та ще кількох інгредієнтів. А рецептом з нами поділилися на порталі "Майстерня ідей".

Як приготувати капустяні пиріжки

Інгредієнти:

  • капуста – 500 г;
  • цибуля – 2 шт.;
  • морква – 1 шт.;
  • яйця – 2 шт.;
  • кефір – 500 мл;
  • борошно – 400 г;
  • сіль та перець за смаком;

Спосіб приготування:

  1. Цибулю нарізати кубиками, обсмажити на розігрітій з олією сковороді до золотистості.
  2. Додати до неї дрібно нашатковану капусту та натерту на великій тертці моркву.
  3. Перемішати, накрити кришкою і тушкувати близько 20 хвилин на невеликому вогні.
  4. Посолити, поперчити, перемішати, залишити охолонути.
  5. В окремій мисці яйця збити з сіллю та кефіром.
  6. Додати борошно, перемішати.
  7. Додати овочі, перемішати.
  8. Сформувати з тіста невеликі щільні пиріжки.
  9. Викласти пиріжки на розігріту з олією сковороду, обсмажити з обох боків до готовності.
  10. Подавати такі пиріжки смачно з соусами: томатним або білим часниковим.

А якщо ви любите капусту рекомендуємо також приготувати квашену капусту за рецептом "Телеграфа". Добавку попросить навіть бабуся.